COMUNICAT DE PRESĂ nr. 34/09.03.2017: Concurs “Oraşul meu, adaptat la schimbările climatice” (P)

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, în calitate de promotor al proiectului “Calea verde spre dezvoltare durabilă”, anunță derularea concursului “Oraşul meu, adaptat la schimbările climatice”. Cum ar trebui să arate oraşul tău, adaptat la schimbările climatice? Este întrebarea la care trebuie să răspundă participanţii la concursul “Oraşul meu, adaptat la schimbările climatice”. Răspunsul participanţilor va fi dat sub formă de eseu, proiect, desen sau fotografie. Se vor prezenta acţiuni, măsuri, soluţii, opinii privind  adaptarea la schimbările climatice a oraşului în care trăiesc sau ar dori să trăiască. Se pot înscrie în concurs elevi şi studenţi de la unităţi de învăţământ din municipiile/judeţele Sibiu, Braşov şi Tg. Mureş/Mureş. Se vor acorda premii în valoare totală de 6.300 lei. Regulamentul concursului este disponibil pe website-ul proiectului şi facebook.

Contact: ofițer proiect comunicare Melinda Dragomir, email: melinda.dragomir@caleaverde.ro, website  http://caleaverde.ro, https://www.facebook.com/CaleaVerde, tel: +40740542008.

 

INFORMAȚII SUPLIMENTARE:

Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu este o instituție publică guvernamentală sub jurisdicția Ministerului Mediului, un serviciu public deconcentrat, finanțat de la bugetul de stat.

Proiectul ”Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă” cu o valoare totală eligibilă de 4.628.535 euro, beneficiază de o finanţare în valoare de 3.934.254,75 euro din partea Islandei, Liechtensteinului și Norvegiei prin Granturile SEE 2009 – 2014 și o cofinanțare în valoare de 694.280,25 euro,  asigurată de Ministerul Mediului în cadrul Programului RO07 Adaptarea la schimbările climatice.

Proiectul se derulează în perioada ianuarie 2015 – aprilie 2017. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea vulnerabilității umane și a ecosistemului la schimbările climatice și urmărește elaborarea unui set de bune practici privind adaptarea la schimbările climatice.

 

###

 

Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE accesaţi www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro.


 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*