Comunicat de presă privind decernarea titlului de ”Școală Europeană” pentru Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu

Astăzi, la Palatul Parlamentului din București, au fost decernate titlurile de ”Școală Europeană” pentru mai multe unități de învățământ din România. Din județul Sibiu, doar Colegiul Național ”Octavian Goga” a obținut, în 2019, acest prestigios titlu, pentru a șasea oară.

Printre criteriile de acordare a acestui titlu se numără:

  1. Coerenţa activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene cu politica generală a instituţiei şcolare;
  2. Integrarea activităţilor derulate în cadrul proiectelor/programelor europene în programul curent al şcolii;
  3. Performanțele școlare reflectate în rezultatele elevilor la examenele naționale, olimpiade și concursuri școlare;
  4. Asigurarea egalităţii de şanse și facilitarea accesului la educație;
  5. Continuitate şi constanţă în derularea de activităţi/proiecte/programe europene;
  6. Strategie şi modalităţi de implementare şi evaluare;
  7. Strategie şi modalităţi de valorizare;
  8. Dezvoltarea dimensiunii europene a educaţiei prin activităţile de cooperare europeană;
  9. Calitatea documentelor de candidatură.

În urma depunerii candidaturilor a peste 150 de unități de învățământ din România, Colegiul Național ”Octavian Goga” a obținut locul 51 din cele 85 de unități de învățământ premiate, cu un punctaj total de 153 de puncte din maximum de 200 puncte.

Pe lângă titlul de ”Școală Europeană” Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu a obținut și un premiu de 5000 lei, sumă ce poate fi folosită pentru dotări de natura obiectelor de inventar (conform OMEN nr. 4212 din 30.05.2019).

Pentru acest deosebit succes, inspectorul școlar general al ISJ Sibiu, prof. Novac Marius Emilian, transmite următorul mesaj:

”În ziua care premerge sărbătoarea tuturor dascălilor, doresc să felicit colectivul de cadre didactice de la Colegiul Național ”Octavian Goga”, școală românească de prestigiu, încununată pentru a șasea oară cu titlul de ”Școală Europeană”. Le doresc să se bucure de roadele muncii lor. De asemenea, le asigur pe doamnele director prof. Laura Dumitru, prof. Cornelia Apostol și prof. Luminița Ducu, de prețuirea mea și le doresc să se bucure de acest succes, alături de elevii și de tot personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic din această deosebită instituție de învățământ. Le mulțumesc din suflet tuturor pentru toată munca depusă și pentru victoria obținută. Felicitări!”


Purtător de cuvânt al ISJ Sibiu,

Inspector școlar, prof. Constantin Dincă

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*