Comunicat de presă RNP ROMSILVA – Direcția Silvică Sibiu (P)

Ca în fiecare an, în vederea punerii în aplicare a art. 81 din Legea nr. 46/2008 – CODUL SILVIC, Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA prin Direcția silvică Sibiu organizează în perioada 15 martie – 15 aprilie „LUNA PLANTĂRII ARBORILOR” sub egida căreia se vor organiza acțiuni menite să trezească în conștiința populației dragostea față de pădure, să explice rolul pădurii în viața tuturor, dar mai ales să formeze acel „suflet forestier” de care are nevoie pădurea, deoarece felul în care privim și îngrijim pădurea ne caracterizează în cel mai înalt grad ca popor.

Organizate sub sloganul ROMSILVA ”Contează pentru viitor”, principalele manifestări și acțiuni organizate de Direcția silvica Sibiu în această perioadă sunt cuprinse în programul cadru anexat.

În ceea ce privește lucrările de sezon ce se vor desfășura în primăvara acestui an, acestea cuprind împădurirea în fondul forestier a 280 hectare, completări pe 58 hectare, folosindu-se un număr de 1,5 milioane puieți forestieri produși în pepinierele proprii.

„Nu putem uita pădurea, care în ultimă analiză este izvorul sănătății noastre trupești și sufletești, izvorul energiei românești; într-un cuvânt: liniștea, belșugul și tăria neamului” – MARIN DRĂCEA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*