Comunicat de presă: „Sute de specialiști pregătiți printr-un proiect cu finanțare europeană”

Peste 250 de angajaţi ai Serviciului public de ocupare (SPO) din 12 județe au urmat sau urmează în prezent programele de formare profesională gratuite organizate în cadrul proiectului “Specializare şi perfecţionare în vederea îmbunătăţirii competenţelor profesionale ale personalului SPO”. Aceştia fac parte din grupul ţintă al proiectului care vizează pregătirea în total a 300 de funcţionari publici din 12 instituţii publice de ocupare. Acestea sunt Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Sibiu, Alba, Mureș, Brașov, Harghita, Covasna, Vaslui, Iași, Botoșani, Neamț, Suceava și Bacău.

Dintre ei, 145 au absolvit deja cursurile, obţinând certificate recunoscute de Autoritatea Naţională pentru Calificări. Restul participanţilor vor susţine examenele de absolvire a cursurilor în perioada imediat următoare.

Angajaţii SPO au avut de ales unul din următoarele patru programe de formare prevăzute a se derula în proiect:
– consilier orientare privind cariera;
– manager îmbunătăţire procese;
– expert/specialist parteneriat public – privat;
– specialist economie socială.
”Fiecare dintre cele 4 programe de perfecţionare profesională contribuie la îndeplinirea politicilor europene în domeniul învăţării pe tot parcursul vieţii şi, în acelaşi timp, acoperă nevoile specifice de formare ale membrilor grupului ţintă. Ne bucurăm că proiectul este unul de succes, iar specialiștii care au absolvit cursurile, ca, de altfel, și cei care urmează să o facă, vor contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor în acest domeniu”, a declarat Gabriela Teodorescu, managerul proiectului.
Cofinanţat din Fondul Social European Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, proiectul este implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui, SC Palace Dumbrava SRL Sibiu şi Asociaţia Inceptus România.
Proiectul “Specializare şi perfecţionare în vederea îmbunătăţirii competenţelor profesionale ale personalului SPO” a început în luna ianuarie 2014 și se va încheia în iulie anul acesta în regiunile din Centrul şi Nord-Est-ul ţării.
Proiectul se înscrie pe Axa prioritară 4, “Modernizarea Serviciului Public de Ocupare”, domeniul major de intervenţie 4.2, “Formarea personalului propriu al SPO” şi are o valoare totală de 9.443.094 lei, din care 7.082.320,50 lei finanţare nerambursabilă.

POSDRU/4.2/124/S/130999

Expert comunicare,
Steluţa – Edith Zaig

Data: 21.04.2015


Click pentru a mări imaginea

Click pentru a mări imaginea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*