COMUNICAT PSD

ȚARA ÎN CARE PREȘEDINTELE, „UN CUMPĂRĂTOR DE REA-CREDINȚĂ DE CASE”, DEZBINĂ POPORUL PENTRU PUTEREA SUPREMĂ

Acum un an, președintele Iohannis îmbrăca o geacă roșie, ieșea în stradă alături de protestatari și instiga la violențe de stradă cu același zâmbet pe care ne este dat să-l vedem ori de câte ori acest șef de stat european încalcă legea fundamentală, Constituția României. De atunci, misiunea acestui individ de a dezbina poporul, continuă. Și pentru această misiune se folosește de scaunul de la Cotroceni așa cum își dorește: blochează toate inițiativele legislative și se opune tuturor programelor Guvernului pentru o viața mai bună pentru români.

Iohannis nu vrea salarii și pensii mai mari pentru cetățenii acestei țări. Iohannis a râs de noi la televizor când trebuia să execute o decizie a Curții Constituționale. A preferat să ducă în derizoriu instituțiile statului și să-i sfideze pe români. Asa se manifestă acest președinte ale cărui abuzuri încep să devină tot mai periculoase pentru țara noastră.

Dar de ce ne-ar suprinde acest comportament, când președintele a fost declarat în mod irevocabil de o instanță judecătorească „cumpărător de rea credință”. În mod cinic, Iohannis, nici după atâta timp nu a înapoiat banii familiei nevoiașe după ce a ocupat abuziv o casă din centrul Sibiului și a încasat fără rușine bani din închirierea imobilului.

Este evident că Iohannis nu vrea binele românilor și are un plan clar: dezbină, instigă la violență, coordonează o campanie de decredibilizare a puterilor statului și lovește în instituțiile care apără cetățenii, poliția și jandarmeria română.

Astăzi, România este condusă de un președinte care merge în mijlocul liberalilor și vorbește defăimător la adresa poliției care nu a lăsat o persoană să cutreiere drumurile României cu numere de înmatriculare cu mesaje obscene. Același președinte a cerut anchetarea jandarmeriei care a acționat pentru protejarea cetățenilor pașnici și a ordinii de drept. Dar Iohannis nu a avut nimic împotriva celor care au snopit în bătaie o femeie jandarm, nici măcar nu a pomenit de actele de huliganism și vandalism care au pus în pericol viața celor aflați în stradă. Iohannis folosește cea mai periculoasă armă pentru o societate: manipularea!

Astăzi, scaunul de la Cotroceni e ocupat de un individ care vrea să dețină puterea supremă, să conducă țara fără Curte Constituțională, fără Poliție, fără Jandarmerie.

Să nu uite românii că Iohannis a dat dovadă de același cinism și lipsă de orice scrupule și în 2015, atunci când făcea politică pe seama victimelor de la Colectiv. „A fost nevoie să moară oameni ca această demisie să se întâmple”, spunea Iohannis înainte să-și pună la Palatul Victoria acoliții pe care i-a numit „guvernul meu”. Iohannis făcea turul ministerelor și ciocnea pahare de șampanie de bucurie că planul de a-și instala guvernul lui a funcționat, chiar dacă în tot acest timp victimele de la Colectiv se stingeau rând pe rând, sau se luptau să supraviețuiască pe patul de spital. Așa face politică Iohannis care, „pas cu pas”, caută să-si ducă planurile la bun sfârsit.

Iohannis este conștient de servilismul Partidului Național Liberal, așa că se asociază cu executanții care i-ar susține planul de a călca în picioare statul democratic.

Românii au votat, au ales ca Partidul Social Democrat să aibă majoritatea în Parlament și să formeze Guvernul. Cine este acest președinte care pretinde că are dreptul să se împotrivească votului românilor? Manipularea maselor cu ajutorul statului paralel se aseamănă cu un atac terorist la adresa democrației si trebuie să înceteze acum.


Biroul de Presă al PSD Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*