Concert cameral în Sala Oglinzilor

Următorul concert ai stagiunii camerale „Florescu-Fernandez & Friends” este programat pe 25 februarie, în Sala Oglinzilor de la sediul Forumului German.

Sub genericul „În amintirea unui mare artist”, pianista Monica Florescu și violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev, împreună cu invitatul special violonistul Vlad Răceu, vor prezenta publicului sibian Trio pentru vioară, violoncel și pian op.50 de Piotr Ilici Ceaikovski.

Concertul va avea loc duminică, 25 februarie, de la ora 17, iar organizatorii precizează că donația sugerată este de 10 lei.

În vârstă de 30 de ani, Vlad Răceu este născut în Satu Mare, dintr-o familie de violoniști, și a început studiile muzicale la vârsta de 6 ani, cu tatăl său. Începând cu vârsta de 9 ani, Răceu a câștigat peste 20 de premii în competiții naționale dedicate tinerilor artiști. A debutat ca solist la Filarmonica de Stat din Satu Mare, iar de-a lungul carierei a cântat sub bagheta unor dirijori de renume, precum: Cristian Mandeal, Christian Badea, Emil Simon, Petre Sbârcea, Gheorghe Costin, Gabriel Bebeşelea, Mihail Agafiţa, Laurence Foster și Daniel Cohen. În 2007, s-a consacrat ca artist internațional, după ce a primit Premiul I la Concursul Internațional „Stefan Ruha” și apoi Premiul I și Marele Premiu la concursul „Remember Enescu”. Vlad Răceu a absolvit Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca în 2010 și este, în prezent, asistent universitar în cadrul acestei instituții. Totodată, violonistul este membru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Transilvania și susține concerte, ca solist, în toată Europa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*