Concert-concept de muzică clasică: Ikigai sau despre scopul vieții

Care este sensul existenței tale sau care este ikigai-ul tău?

Trei artiști îndrăgiți provoacă publicul la o importantă temă de gândire prin concertul-concept „Ikigai. Lebensgrund”, avându-i ca protagoniști pe violonista Rafaela Fernandez Samodaiev, violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și pianista Monica Florescu, care vor interpreta lucrări de Franz Schubert. Concertul înregistrat în Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va fi difuzat duminică, 25 aprilie, de la ora 17.00, pe pagina de Facebook „Florescu-Fernandez & Friends”.

Ce este ikigai?

Ikigai este un concept japonez care face referire la o stare de bine atinsă de o persoană atunci când face ceva cu pasiune sau când are un scop care o împlinește. Conceptul provine din insula niponă Okinawa, locul unde trăiesc cele mai multe persoane centenare din lume.

„Suntem datori să ne găsim fericirea, să aflăm unde este și să o urmăm fără frică. Fiecare dintre noi are un ikigai care trebuie descoperit. În ceea ce ne privește, muzica clasică este cea care dă sensul zilelor noastre sau poate că muzica și iubirea. Pentru că suntem mereu în schimbare și ikigai-ul este ceva care trebuie căutat în fiecare zi, am gândit concertul de duminică în jurul acestui concept. Vrem ca publicul să reflecteze la tema pe care o propunem și să ne împărtășească ce a descoperit”, spun Makcim Fernandez Samodaiev și Monica Florescu, co-fondatori ai Stagiunii Camerale „Florescu-Fernandez & Friends”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*