Concert de Crăciun la Biserica Reformată

Duminică, 15 decembrie, Corul Bach din Sibiu împreună cu o orchestră de cameră şi patru solişti vocali va interpreta prima parte a oratoriului Messiah de Georg Friedrich Händel, la Biserica Reformată din strada Mitropoliei, nr. 9.

Această primă parte relatează istoria vestirii și nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Ca un cadou pentru public, concertul se încheie cu vestitul Halleluja, compus de Händel pentru încheierea părţii a doua a oratoriului.
Îşi vor da concursul soprana Melinda Samson şi mezzosoprana Elisa Gunesch din Sibiu, tenorul Nicolae Simonov din Bucureşti şi basul de origine olandeză Auke Kempkes din Elveţia. Orchestra de cameră va interpreta pe instrumente baroce, pentru a reda cât mai fidel sunetul original al lucrării.
Un mic compromis va fi necesar din perspectiva amplorii evenimentului: datorită faptului că spaţiul frumoasei biserici reformate nu este suficient de mare pentru a găzdui un public numeros, concertul va fi susţinut de două ori: cu începere de la ora 16:00 şi de la ora 18:00, pentru a facilita accesul cât mai multor persoane interesate să trăiască experienţa acestei impresionante bijuterii muzicale.
Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Invitaţiile se pot ridica începând din 9 decembrie, din sacristia Bisericii Evanghelice, Piața Huet, iar în seara concertelor la Biserica Reformată din str. Mitropoliei nr. 9.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*