Concert de muzică clasică în Sala Oglinzilor a FDGR

Un nou eveniment intitulat „În pași de dans”, în cadrul proiectului „Stagiunea Camerală Florescu-Fernandez & Friends”, are loc astăzi, 27 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Oglinzilor a Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu.

Iubitorii de muzică clasică sunt invitați să asculte în premieră absolută la Sibiu, în interpretarea Trio Mozaic, lucrarea „Piano Trio” (Divertisment nr.3) pentru clarinet, violă și pian”, compusă de maestrul Sabin Pautza. Compoziția este o suită de dansuri „la modă” de la începutul secolului trecut, însă, mai mult unele specifice culturii nord sau sud-americane.

Format din muzicienii Oana Spânu-Vișenescu – vioară/violă, Emil Vișenescu – clarinet și Diana Spânu-Dănilă – pian, Trio-ul Mozaic a fost înființat în anul 1994. În cei peste 20 de ani de activitate, acesta a înregistrat numeroase prezențe scenice în țară și străinătate cu un repertoriu complex, acoperind perioade de creație de la clasic la contemporan.

Pe lângă lucrarea Piano Trio, programul mai conține compozițiile „Cinci piese pentru vioară, clarinet şi pian” de Dmitri Şostakovici şi „Tangouri Celebre” de Astor Piazzolla.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Asociația Florescu-Fernandez & Friends și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală 2022.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*