Concert de succes al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu în festivalul din Ankara

Minute în șir de aplauze au încununat o prestație de excepție a Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, în închiderea celui mai important eveniment muzical din Turcia, ”International Ankara Music Festival”.

Peste 800 de spectatori au ovaționat în picioare la finalul unui program ales special pentru acest eveniment. La concert a participat E.S. Gabriel Sopanda, ambasadorul României în Turcia, precum și oficialități din Republica Moldova, Japonia și Turcia.

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu s-a aflat pentru prima data pe o scenă din Turcia, sala ”MEB Şura Salonu” din Ankara fiind gazda perfectă pentru un program muzical deschis de impozanta Rapsodie Română de George Enescu.

„Am apreciat profesionalismul și implicarea Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, și mă bucur că, împreună cu violonistul Gabriel Croitoru, am putut prezenta publicului acest program, la un înalt nivel artistic. Am fost impresionat atât de numărul mare de spectatori prezenți în sală cât și de organizarea impecabilă a festivalului. Sunt bucuros că, în anul aniversării Centenarului, am putut să îl ducem pe Enescu – prin muzica și vioara sa – la această importantă manifestare muzicală din Turcia”, a declarat dirijorul Constantin Grigore.

Alături de Rapsodia Română de G. Enescu, programul serii a mai cuprins Concertul pentru vioară și orchestră în Re major, op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a 9-a ”Din lumea nouă” de Antonín Dvořák. Minutele în șir de aplauze ale publicului au fost răsplătite de muzicienii sibieni prin interpretarea ”Horei Staccato” de Grigoraș Dinicu.

Participarea Filarmonicii de Stat Sibiu în cadrul International Ankara Music Festival a fost realizată cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*