Concert în biserica evanghelică Sf. Ioan

Duminică, 31 martie, la ora 17, va avea loc următorul concert „Odae cum Harmoniis” în cadrul stagiunii camerale „Florescu-Fernandez & Friends”, organizat în colaborare cu Forumul German Sibiu.

În mod excepțional, acest concert nu se va desfășura la Sala Oglinzilor, ci în biserica evanghelică Sf. Ioan, de pe str. Mitropoliei, nr. 32.

„Publicul sibian va avea ocazia să o asculte pe tânăra violonistă Rafaela Fernandez Samodaiev care are 10 ani și este până în prezent câștigătoare a șapte premii I. Ea ne va prezenta programul de concurs pentru Olimpiada Națională la secția de interpretare instrumentală 2019, program alcătuit din Capricio lui Federigo Fiorillo, Concertul pentru vioară în Sol Major, Hob: VIIa-4 de Joseph Haydn (prima parte) și Danza Ecuatoriana a lui Enrique Espin Yepez.

A doua parte a concertului va prezenta enigmatica piesă a compozitorului contemporan estonian Arvo Pärt «Spiegel im Spiegel» («Oglinda în oglindă») în interpretarea lui Makcim Fernandez Samodaiev la violoncel și Monica Florescu la orgă. Concertul se va încheia cu Serenada pentru trio de corzi în Do Major, op. 10 a compozitorului maghiar Ernő Dohnányi în interpretarea soliștilor Filarmonicii de Stat Sibiu, Elena Borz – vioară, Alina Stăvar – violă și Makcim Fernandez Samodaiev – violoncel.

Intrarea este liberă cu o donație voluntară de 15 lei. Tânăra generație și familiile cu copii sunt bineveniți!“, anunță organizatorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*