Concert în Biserica Evanghelică

Parohia Evanghelică din Sibiu şi Filarmonica de Stat Sibiu organizează un concert
vocal-simfonic în cadrul proiectului „Concert de Crăciun”.

Concertul dirijat de Jürg Leutert va avea loc duminică 12 decembrie, începând cu
ora 18:00, în Biserica Evanghelică “Sf. Maria” din Piaţa Huet. Biletele vor putea fi achiziţionate din sacristia bisericii. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu are un repertoriu vast, din perioada barocului până la muzica zilelor noastre, iar de această dată va interpreta oratoriul lui Carl Philipp Emanuel Bach „Israeliţii în deşert”, alături de Corul Bach din Sibiu şi patru solişti vocali. Îşi vor da concursul: soprana Melinda Samson, soprana Renata Gebe-Fügi, tenorul Nicolae Simonov şi baritonul Dan Cristian Hodrea.

Moştenirea baronului

Cu ocazia jubileului Brukenthal din acest an, Parohia Evanghelică din Sibiu a organizat mai multe evenimente muzicale cu lucrări care au pătruns în Transilvania prin iniţiativa baronului Samuel von Brukenthal şi au fost interpretate şi pe plan local la acea vreme. Cea mai mare lucrare documentată atunci este oratoriul lui Carl Philipp Emanuel Bach „Israeliţii în deşert”. Tematic, lucrarea evidenţiază drumul poporului Israel din captivitate spre Ţara Promisă.
Prin urmare subiectul este preluat din Vechiul Testament şi se pot trasa cu
uşurinţă legăturile mai departe, până la apariţia lui Mesia, a cărui naştere o sărbătorim de Crăciun. Adventul, care reprezintă perioada noastră de pregătire creştină pentru această aniversare, este un timp de căutare şi repaus. Tocmai acest
lucru l-a făcut şi poporul Israel de nenumărate ori în lunga şi anevoioasa sa că-
lătorie din captivitate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*