Concert la Filarmonica Sibiu dedicat compozitorului César Franck (VIDEO- imagini de la repetiții)

Filarmonica Sibiu îl sărbătorește printr-un concert joi, 9 decembrie, la Sala Thalia, pe César Franck (n. 10 decembrie 1822, Liège – d. 8 noiembrie 1890, Paris), compozitor, organist, pianist și profesor de muzică.
César Franck este cel care a adus simfonia într-o ipostază realmente inedită, utilizând principiul ciclic. Acest concept de arhitectură muzicală se referă la un motiv sau la o temă care leagă organic părțile lucrării, fiind un element generator al temelor din celelalte părți. César Franck are reușite deosebite și în variațiunile simfonice pentru pian și orchestră, o sinteză între sonată, variațiune și concert instrumental. Totodată, a scris și poeme simfonice și propune o inovație frapantă, prin adăugarea corului, al cărui rol este de comentator, aidoma celui dintr-o tragedie greacă.

Concert simfonic dedicat compozitorului César Franck
Dirijor: Gábor Horváth
Solist: Makcim Fernandez Samodaiev – cello
asCULTă:

César Franck – Les Éolides (poem simfonic)

Peteris Vasks – Concertul nr. 2 “Presence”

G. Bizet: Simfonia în Do major

Participarea la evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut minim 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății, emis în temeiul art. 44 și al art. 71 alin.(2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare. Accesul publicului se face în limita a maxim 30% din numărul de locuri disponibile. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*