Concert pentru spital

Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Sibiu, Clinica Chirurgie l, sub patronajul Consiliului Județean Sibiu, organizează un concert de strângere de fonduri pentru îmbunătăţirea dotării bazei de training chirurgical.

CONCERT SALA THALIAConsiliul Judeţean Sibiu va pune la dispoziție Sala Thalia, iar Filarmonica de Stat Sibiu va susține un concert simfonic extraordinar în scop caritabil, în data de 26 februarie, de la ora 19.00.

Nevoie stringentă

Scopul concertului este strângerea de fonduri în vederea îmbunătățirii dotării Bazei de training chirurgical şi creșterii calității asistentei chirurgicale de care pot beneficia bolnavii cu afecțiuni maligne, patologie care a devenit cea mai frecventă afecțiune a timpurilor prezente. Donațiile se vor strânge după spectacol, într-o urnă special amenajată în foaierul Sălii Thalia, valoarea minimă fiind de 50 de lei.

Dotări minime

Tânăra generație de chirurgi şi rezidenți beneficiază, în prezent, de posibilități pentru a-şi perfecţiona abilitățile tehnice chirurgicale, în spaţiul pus la dispoziție de către Consiliul Județean Sibiu, care a renovat şi modernizat clădirea. Tinerii medici care se pregătesc în Spitalul Județean, precum şi cei care vor veni să se specializeze în cadrul celui mai mare spital din județ au nevoie de o dotare mai complexă şi de aparatură pentru pregătirea lor. Baza de training este dotată atât prin eforturi proprii, cât şi printr-un sprijin foarte generos din partea Centrului Universitar din Zurich – Elveția, Clinica TRIEMLl. Însă dezvoltarea, lărgirea paletei de training necesită alte investiţii în instrumentar şi aparatură, pentru a creşte calitatea actului chirurgical şi confortul pacienţilor, în special pentru cei tratați de neoplasme. Dezvoltarea bazei de training va permite organizarea de workshop-uri naționale şi internaţionale pentru însușirea tehnicilor moderne chirurgicale.

Filarmonica și Spitalul și-au dat mâna

„Pe această cale, dorim să aducem mulțumiri Consiliului Județean, conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Sibiu, pentru investițiile consistente făcute în vederea funcționarii bazei de training, pentru întregul sprijin acordat în vederea creșterii calității asistenţei chirurgicale din Spitalul Clinic din Sibiu. De asemenea, mulțumim pentru extraordinarul sprijin acordat de conducerea Filarmonicii şi de personalul orchestrei simfonice prin acțiunea de caritate in sprijinul bolnavilor loviți de cea mai cumplită suferință“, a precizat Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*