Concert Power Vibes. Alexandru Anastasiu & ICon Arts Ensemble

Mâine de la ora 19:00 pe Esplanada Filarmonicii din fața Sălii Thalia, iubitorii de muzică sunt invitați să ia parte la un concert care celebrează momentul prezent printr-un program marcat de prospețime și creativitate: concertul  ”Power Vibes. Alexandru Anastasiu & ICon Arts Ensemble!”

 

Power Vibes înseamnă o experiență acustică tonică în ritmuri de jazz și sonorități contemporane. Într-o formulă camerală unică în România, cei prezenți vor putea asculta un concert special de marimbă, vibrafon și ansamblu de percuție, susținut de cunoscutul solist și compozitor Alexandru Anastasiu alături de ICon Arts Ensemble, din care fac parte Cosmin Pavel Dumitru, Tudor Ciobanu și Paricia Niculae.

Conceptul proiectului Power Vibes îi aparține lui Alexandru Anastasiu și la baza lui a stat dorința de a forma un ansamblu de percuție de elită, compus din tineri muzicieni care posedă calități muzicale excepționale. Proiectul este o șansă dată tinerelor talente de a se exprima, de aceea „Power Vibes” este un inedit, o întâlnire spectaculoasă a complexității și versatilității muzicale cu pasiunea și efervescența specifică tinerei generații.

Alexandru Anastasiu este un virtuoz al vibrafonului și unul dintre cei mai apreciați instrumentiști din România. Născut în 1979, a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică București – secția Percuție și pe cele ale ”Internationale Sommerakademie Universitat Mozarteum” din Salzburg. Este inițiator și organizator al Festivalului Internațional de Vibrafon (prima editie a avut loc în martie 2012 la București) iar în prezent este angajat al Orchestrei Naționale Radio (din 2003) și colaborator în diferite formații de jazz (Marius Popp Band, Nicolas Simion and the Wild Dogs, Andreea Pauta Band). Din 2012 este profesor în cadrul Academiei ICon Arts, sectia de Percuție, iar în 2020 a absolvit masterul în dirijat, la clasa maestrului Tiberius Soare. Începând din 2014, prestigioasa companie ”Mike Balter” din America produce baghete cu semnătura lui Alexandru Anastasiu.

Spectacolul ”Power Vibes. Alexandru Anastasiu & ICon Arts Ensemble!” face parte din proiectul „Anotimpuri 5” organizat de UCIMR și este acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Intrarea va fi liberă prin rezervare la numărul 0735 566 486 – Casa de bilete a Filarmonicii din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*