Concert umanitar de folk organizat de Primăria Copșa Mică. S-au strâns 10 000 de lei

Primăria Copșa Mică prin Direcția de Asistență Socială a organizat sâmbătă un concert umanitar de muzică folk.

Concertul s-a desfășurat la Hanul Greweln din Mediaș, iar fondurile obținute vor fi utilizate pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina.

„Sâmbătă seara, într-o ambianţă de excepţie oferită de hanul Greweln din Mediaş, s-a desfăşurat Concertul Folk în scop umanitar “MUZICĂ FĂRĂ GRANIŢE” organizat de către Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Copşa Mică. La eveniment au răspuns prezent, pro bono (şi culmea au şi făcut donaţii substanţiale), următorii artişti: Grupul Motto, Grupul Balada, Iulian Timar “Picuri de Folk”, Czika Arpad şi doi invitaţi care sau alăturat ulterior dna Gabriela Elena Pădurean şi dl Mircea Hodârnău.

La eveniment a participat din partea primăriei dl primar Mihalache Daniel Tudor, colectivul D.A.S. Copşa Mică (“vinovat” de organizarea de excepţie) compus din dl Benkò Sandor, dna Mihai Raluca şi dna Lucaci Luciana, răsplătiţi de numeroşii oaspeţi cu călduroase aplauze, pentru idee şi implicarea într-un proiect atât de reuşit. La începutul concertului dl Benkò Sandor a povestit cum s-a născut ideea de a organiza concerte succesive (folcloric la Copşa Mică şi folk la Mediaş) şi ce se va întâmpla cu banii donaţi în ambele concerte. Începând cu ora 18 artiştii prezenţi au delectat publicul cu refrene folk, melodii mai noi şi mai vechi din repertoriul propriu, spectacolul terminându-se târziu după ora 22.

Încercând să mulţumim tuturor celor prezenţi la eveniment, artiştilor şi oaspeţilor din public, pentru generozitatea arătată unei cauze atât de nobile, pur şi simplu parcă cuvintele nu sunt de ajuns, doar la relatarea evenimentului retrăiesc aceleaşi emoţii, nod în gât şi căldură în suflet. Să vezi după 2 ani de pandemie că oamenii continuă să te uimească cu compasiunea nesfârșită pentru aproapele lor, pentru cei aflaţi la ceas de cumpănă acum, alungaţi din propriile case de tancuri şi obuze, să simţi că poţi şi tu să aduci un mic zâmbet pe faţa unui copil care nu şi-a putut lua de acasă ursuleţul sau păpuşa favorită, sunt lucruri care ar trebui să ne definească pe noi toţi; umanitatea şi compasiunea sunt singurele noastre “arme” cu care putem răspunde prezent în situaţia de faţă, la criza refugiaţilor ucraineni.

 

La concert s-a adunat din donaţii suma de aproape 10.000 lei: respectiv 4.828 lei din partea oaspeţilor şi artiştilor prezenţi, iar gazdele evenimentului, patronii restaurantului Greweln din Mediaş (fam. Draser) au donat, prin intermediul Asociaţiei Maria, suma de 5.000 lei. Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături şi promitem că vom revenii cu imagini de la distribuirea produselor achiziţionate din aceşti bani către centrele de refugiaţi ucraineni de la graniţă.

O mână de oameni inimoşi de la Copşa Mică a dovedit că se poate, împreună putem să ajutăm; nu ne oprim, greutăţile sunt în faţa noastră şi noi am hotărăt să spunem “Vreau şi eu să ajut!” se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Primăriei Copșa Mică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*