Concerte de vară în bisericile fortificate din județul Sibiu

Parohia Evanghelică C.A. din Sibiu va organiza zece concerte de muzică veche de cameră în patru biserici evanghelice din județul Sibiu, sub denumirea „Concerte de vară în bisericile fortificate”.

Biserica fortificată din Roșia

Aceste biserici au câte o orgă mică, unele dintre ele fiind adevărate bijuterii, altele sunt funcţionale şi urmează a fi restaurate.

Locațiile pentru concerte sunt așezările din preajma Sibiului în care se află biserici evanghelice fortificate cu orgi funcționale: Gușterița, Slimnic, Roșia și Hosman.

Concertele vor avea loc în perioada 29 iunie – 31 august, în fiecare zi de vineri, de la orele 18. Acestea vor debuta în data de 29 iunie, în Gușterița, cu un concert susţinut de doi solişti, acompaniaţi de o orchestră de cameră formată din șapte instrumentişti şi dirijor. Seria de evenimente continuă în fiecare zi de vineri, astfel: 6 iulie – Slimnic, 13 iulie – Gușterița, 20 iulie – Roșia, 27 iulie – Gușterița, 3 august – Hosman, 10 august – Gușterița, 17 august – Sibiu, 24 august – Slimnic, 31 august –  Gușterița.

Selecția repertoriului va include piese recuperate din arhiva Episcopiei Bisericii Evanghelice C.A. din Sibiu, scrise în secolele XVII – XIX de compozitori care au trăit în așezările săsești, sau cântate și păstrate în comunitățile săsești în perioada respectivă, dar și piese din repertoriul clasic al muzicii de cameră. Intrarea este liberă, însă este binevenită o donație pentru restaurarea orgilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*