Concertul caritabil „Speranță prin muzică”, la prima ediție, în beneficiul Asociației Elijah

Asociaţia Rotaract Club Sibiu împreună cu Asociaţia Elijah au organizat joi, 7 decembrie, prima ediție a concertului caritabil „Speranță prin Muzică”, la Sala Oglinzilor de la sediul Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, cu scopul  de a strânge fonduri cu ajutorul cărora să sprijine proiectul „Școala de Muzică”.

Copiii Asociaţiei Elijah au încântat publicul prezent într-un număr mare prin măiestria și pasiunea de care au dat dovadă, magia muzicii și povestea lor emoționantă, făcând din acest eveniment unul cu totul special.

„Atât pentru asociație, cât și pentru copii, acest concert a fost ocazia cea mai bună pentru a-i ajuta să își spună povestea prin muzică și pentru a le arăta încredere. Copiii au primit încă o motivație pentru a continua să cânte, au primit respect pentru munca depusă și încredere în ei înșiși. A fost un moment de energie și motivație, în care copiii s-au simțit ascultați și apreciați. În plus, au fost deosebit de impresionați de numărul mare de persoane prezente și de faptul că, la final, cei prezenți în sală s-au ridicat în picioare pentru a-i aplauda. Banii donați vor fi folosiți pentru cumpărarea de consumabile pentru instrumentele muzicale și pentru pungi de Crăciun pentru copii”, a declarat Antoaneta Ghișoiu, vicepreședinte al Asociației Elijah și șef al centrului social de zi “Casa Thomas” din Nou.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Rotaract Club Sibiu, împreună cu Asociaţia Elijah, și sprijinit de Club Rotary Sibiu și Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu.

„Ne bucurăm că am reușit să realizăm acest eveniment deosebit pentru niște copii minunați. Am fost foarte plăcut impresionați de impactul generat în comunitate și în acest sens, doresc să mulțumesc tuturor celor care au dat curs invitației noastre, venind astfel în sprijinul acestor copilași talentați. De asemenea, doresc să mulțumesc sponsorilor și partenerilor noștri pentru frumoasa colaborare”, a declarat Paul Alexandru Văcaru, președintele Rotaract Club Sibiu.

Asociația Elijah a fost înființată la sfârșitul anului 2011 de către un preot iezuit, Georg Sporschill, și o nemțoaică, Ruth Zenkert. Scopul asociației este de a oferi sprijin copiilor și tinerilor aflați în dificultate, din satele de pe Valea Hârtibaciului. Activitatea se pliază pe două mari proiecte: centrul social și școala de muzică. După cinci ani de activitate, asociația lucrează în centrele sociale și în cele două școli de muzică cu peste 450 de copii din satele Hosman, Nocrich, Țichindeal, Cașolț, Daia și Nou.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*