Concurență dură: BEJ Sibiu a evaluat dosarele candidaților

Unsprezece candidați se bat pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean și alți treisprezece pentru cel de primar al municipiului Sibiu.

Candidaturile depuse până la mijlocul acestei săptămâni au fost validate de către Biroului Electoral Județean, după analizarea și verificarea întregii documentații prevăzute de lege.

 

„La data de 19.08.2020 s-a încheiat termenul de depunere al candidaturilor. Urmare a verificărilor efectuate de Biroul Electoral Județean, toate candidaturile depuse au fost admise. Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Sibiu au fost admise un număr de 11 candidaturi. Pentru funcția de primar al municipiului Sibiu, au fost depuse un număr de 13 candidaturi, 12 candidaturi provenind de la partide politice, alianțe electorale, precum și un candidat independent. A fost respinsă doar o candidatură“, a precizat Iuliana Orza, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean.

Ei vă cer votul!

Așadar, în lupta finală pentru președinția CJ rămân: Gabriel Tischer (FDGR), Adrian Echert (Alianța USR-PLUS), Daniela Cîmpean (PNL), Petru Florea (Pro România), Laurențiu Balcu (ALDE), Adela Muntean (PMP), Bogdan Trif (PSD), Constantin Cernejenco (Partidul Ecologist), Vasile Hodorogea (Alianța pentru Unirea Românilor), Amza Constantin (Partidul România Mare), Iulian Toplocean (Partidul Verde) și Ștefan Zara (Blocul Unității Naționale).

La Primăria Sibiu îi regăsim în bătălia finală pe Astrid Fodor, actualul primar (FDGR), Raul Apostoiu (Alianța USR-Plus), Teodor Ancuța (independent), Adrian Cosmin Bibu (PNL), Stanciu Catalin (PSD), Lucian Trancă (Partidul Ecologist), Cristian Hirsch (Partidul Verde), Horațiu Marin (ALDE), Vladimir Tomașevschi (Pro Romania), Radu Szekely (România Mare), Lucian Zară (Blocul Unității) și Ingrid Hohr (PMP).

„Regi“ cu ghinion: În cursa finală nu s-a calificat Partida Romilor Sibiu, formațiune care i-a propus pe Daniel Cioabă și Dorin Cioabă pentru Consiliul Local Sibiu și pe Dorin Cioabă pentru funcția de primar al municipiului Sibiu. Potrivit hotărârilor 29 și 30 ale Biroului Electoral de Circumscripție nr. 1 Sibiu de respingere a candidaturii, listele de semnături de susținere strânse de cei doi frați Cioabă nu cuprindea numărul mimim din numărul total al alegătorilor înscriși în Registrul Electoral și listele electorale prevăzut de lege sau avea semnături care nu au fost recunoscute.

Dorin Cioabă a declarat, pentru AGERPRES, că va depune contestaţie la Judecătoria Sibiu. „Mi-au căutat numai nod în papură de când am depus dosarul, că nu-i bine aşa, că nu-i bine aşa. Acum mi-au dat deoparte 350 de semnături. Am zis că poate electoratul din Sibiu are înclinaţie spre minorităţi. Dacă nu vrea să voteze candidatul PNL-ului, PSD-ului, a votat nemţii, acum e rândul nostru, poate să voteze un rom“, a explicat autointitulatul rege al romilor.


Dana MUNTEANU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*