Concurs de angajare ILEGAL la Consiliul Județean Sibiu!

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) a suspendat concursul de ocupare a funcţiei de secretar al judeţului Sibiu.

Consilierii judeţeni din grupul PSD au depus o sesizare către ANFP, indicând încălcarea unor prevederi legale. Această instituţie a constatat încălcarea legii şi a dispus suspendarea concursului după proba scrisă, astfel încât interviul programat pentru data de 1 februarie nu a mai avut loc. “Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici suspendă concursul pentru nerespectarea prevederilor: – art. 57 alin. (2) din Legea nr. 188/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi art. 142 alin. (2) raportat la art. 33 lit. c) şi art. 34 alin.(4) din H.G. nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Procedura de organizare a concursului va fi reluată în condiţiile legii”, se arată pe site-ul ANFP.

Cristina Linde

“Din punctul nostru de vedere, este inadmisibil ca preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, să permită încălcarea legii, mai ales atunci când este vorba despre ocuparea postului de secretar al judeţului, o funcţie care implică o mare responsabilitate. Secretarul verifică şi certifică respectarea legii pentru toate acţiunile Consiliului Judeţean. Este cu atât mai grav cu cât noi i-am semnalat această situaţie de incompatibilitate chiar în expunerea de motive care însoţea proiectul pentru eliberarea  din funcţie a domniei sale. Sperăm ca măcar de data aceasta Daniela Cîmpean să renunţe la aroganţa şi dispreţul faţă de lege şi faţă de sibieni şi să-şi înainteze demisia de onoare. Poate doamna «preşedintă» Cîmpean o să-şi găsească acea ultimă fărâmă de onoare, astfel încât să avem un nou preşedinte al CJ Sibiu, unul competent şi pregătit pentru această funcţie, ce implică mari responsabilităţi şi aşteptări din partea sibienilor”, a declarat Cătălin Stanciu, liderul consilierilor judeţeni ai PSD.

În expunerea de motive care a însoţit proiectul pentru eliberarea din funcţie a preşedintelui Daniela Cîmpean, picat la vot în ședința din 30 ianuarie, consilierii PSD au semnalat, printre altele, faptul că desemnarea în cadrul comisiei de concurs a Mihaellei Cristina Linde, pe atunci consilier juridic în cadrul aparatului propriu al Consiliului Judeţean Sibiu, crează o situaţie de incompatibilitate, deoarece aceasta urma să fie subordonată ierarhic candidatului care va ocupa postul de secretar al judeţului.

Mesagerul de Sibiu a solicitat un punct de vedere președintei Daniela Cîmpean. Purtătorul de cuvânt al CJ Sibiu, Ioana Căpățână, a declarat că instituția pregătește un comunicat de presă pe acest subiect.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*