Concurs de roboți la Sibiu

Peste 30 de echipe de studenți și elevi, reprezentând patru universități din țară și străinătate vor concura la cea de a doua etapă a concursului de roboți mobili.

Organizat de Departamentul de Mașini și Echipamente Industriale din cadrul Facultății de Inginerie a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, concursul se va desfășura în 22 aprilie, începând cu ora 9, în holul Facultății de Inginerie, și va cuprinde două etape în care roboții construiți de echipele participante se vor întrece pe diferite trasee de viteză sau obstacole.

În campionat s-au înscris peste 30 de echipe, dintre care: 20 din cadrul ULBS – Facultatea de Inginerie, două echipe de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, o echipă de la Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, o echipă de la Universitatea Națională Militară „Vasil Levski” din Bulgaria și opt echipe formate din liceeni de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Național ”Octavian Goga”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu. La concurs vor participa și componenți ai echipelor ”Valak” și ”Quaternion”, premiate la concursul internațional ”Zero Robotics” organizat de MIT – Massachusetts Institute of Technology în parteneriat cu NASA.

Echipele de studenți ai Facultății de Inginerie sunt formate din peste 60 de studenți de la diferite specializări: Mecatronică, Robotică, Mașini-Unelte și Sisteme de Producție, Sisteme de Producție Digitale, Tehnologia Informațiilor și Calculatoare.

Programul etapei a II-a

  • 9:00 – 11.00  – antrenamente oficiale pe pista de concurs
  • 11:00 – 11:15  –  deschiderea oficială a manifestării
  • 11:15 – 14:15  –  concurs (rundele 1-3)
  • 14:15 – 14:30  –  festivitatea de premiere

Întregul campionat este sponsorizat de compania Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*