Concurs de tir cu arcul

Secția de tir cu arcul a Clubului Sportiv Vektor Sibiu organizează, duminică și luni, la complexul sportiv Șoimii din Păltiniș, competiția națională de tir cu arcul Extreme Bowhunter Challenge 2018.

Sportivi dotați cu toate tipurile de arc (compound, recurve, tradițional) se vor întrece pe un traseu de mare dificultate, în teren mediu frământat, cu diferență mare de altitudine și cu ținte care să ilustreze fauna specifică a zonei.

Programul competițional este completat de un concert folk în aer liber, sâmbătă, de la ora 17. Pentru publicul sibian de toate vârstele, va fi amenajat un stand de inițiere în acest sport, astfel încât să fie împărtășite tuturor celor interesați eleganța, profunzimea și provocările tirului cu arcul.

Concursul este înscris în calendarul competițional anual al federației de resort. „Ne propunem să transformăm acest proiect într-o competiție anuală care, prin mediu și provocări, să se transforme, încă din anul 2019, într-o competiție internațională de mare anvergură. Competiția se desfășoară respectând prevederile legale privind activitatea sportivă de tir cu arcul, cerințele specifice de protecție a mediului și în condiții de siguranță pentru competitori și publicul spectator“, susțin organizatorii.

Pe primul loc

Arcașii legitimați de la Vektor au obținut, în ultima vreme, rezultate de excepție. La finele anului trecut, Federația Română de Arc Tradițional și Field l-a recunoscut pe instructorul sibian Ovidiu Alexandru Grecu drept cel mai bun arcaș la nivel național, iar clasamentul general al celei mai importante competiții de profil a propulsat Clubul Sportiv Vektor pe primul loc la nivel național.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*