Concurs între licee pe teme de protecția muncii

La Liceul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum“ Sibiu a avut loc, în această săptămână, etapa judeţeană a concursului „Ştiu şi aplic”, din cadrul proiectului „Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă“, pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee şi şcoli profesionale, pe anul 2015.

elevi concurs ITM SSMConcursul a fost câștigat de echipa Colegiului Tehnic „Independența“, care a obținut o medie finală de 89,93 puncte. Pe locul secund s-a clasat echipa Liceului Tehnologic Mârșa, cu media finală 79,60. Podiumul a fost încheiat de echipa Liceului „A.T. Laurian“ din Agnita – 73,15 puncte. Acest proiect se află în derulare, fiind gestionat de Inspectoctoratul Teritorial de Muncă, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu. La eveniment au participat elevi din clasele X – XI, selectaţi din cadrul a șase unităţi şcolare, împreună cu profesorii coordonatori, reprezentaţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu.

 Teorie și practică

 Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni: proba scrisă „Ce ştim despre securitatea şi sănătatea în muncă”, un test-grilă cu 20 de întrebări, și proba practică „Identifică riscurile; alege echipamentul individual de protecţie necesar şi echipează-te corect”. Fiecare echipă a primit o fişă cu imagini ale unor activităţi de la un loc de muncă. Elevii au trebuit să identifice corect riscurile, să aleagă corect echipamentul necesar şi să se echipeze cu acesta. Comisiile de evaluare au contorizat punctajele obţinute pentru fiecare proba şi au stabilit clasamentul pentru acordarea premiilor. „Scopul acestui concurs este conştientizarea elevilor, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă, dar şi a profesorilor, instructorilor etc.“, explică organizatorii. La finalul concursului, au fost acordate premii şi diplome de participare tuturor celor implicaţi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*