Concurs între studenții Facultății de Socio-Umane, la Festivalul universFSSU

Studenții specializărilor din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane – Istorie, Studiul Patrimoniului, Conservare și Restaurare, Științe Politice, Relații Internaționale și Studii de Securitate, Sociologie, Psihologie, Jurnalism, Comunicare și Relații Publice – au concurat în cadrul primei ediții a Festivalului Studențesc UniversFSSU.

Susținuți de colegi și profesori, studenții au participat la o competiție pe echipe, având în probe care să îi stimuleze să își folosească atât cunoștințele, cât și abilitățile și creativitatea: Atelier științific, Treasure Hunt, Board Games (probă organizată în parteneriat cu MindSpot Sibiu) și Funny Olympics. Competiția s-a încheiat cu proba FSSU’s Got Talent, în cadrul căreia studenții le-au oferit profesorilor și colegilor un adevărat specatcol de talente alături de gazda evenimentului, actorul Florin Coșuleț și invitatul special, Florin Mândru Dudu. Participanții au fost răsplătiți pentru implicare și rezultate cu o serie de premii oferite de partenerii și sponsorii evenimentului.

Studenții au fost entuziasmați de această inițiativă și s-au bucurat de oportunitatea de a se implica atât ca participanți la competiție, cât și ca voluntari în organizarea evenimentului. “Ideea Festivalului Studenţesc Univers FSSU mi s-a părut grozavă atât mie, cât şi colegilor de la celelalte facultăţi din ţară. M-am bucurat să văd atâta implicare din partea conducerii facultăţii şi am decis numaidecât să particip, alături de alţi cinci colegi din Asociaţia Studenţilor în Psihologie Sibiu (ASPS): Teodora Rusea, Ioana Rotaru, Ana Duplavă, Ana Nicolae şi Costache Alexandru, împreună formând echipa Albastru Deschis. Organizarea a fost jos pălăria, rămânând surprinsă de rapiditatea cu care s-au pus la punct toate aspectele într-un timp atât de scurt. Majoritatea organizatorilor a fost formată din membrii ASPS care au fost alături de iniţiatorii proiectului şi de echipe pe tot parcursul festivalului, ceea ce îmi oferă un motiv în plus de mândrie”, a declarat Flavia Ciurbea, una dintre studentele care a făcut parte din echipa câștigătoare.

Festivalul Studențesc universFSSU continuă seria de evenimente organizate de Facultatea de Științe Socio-Umane pentru dezvoltarea studenților. “Festivalul universFSSU s-a născut din dorința de a le oferi studenților un cadru în care să își pună în valoare resursele și calitățile, să descopere potențialul pe care îl au și să își dezvolte competențe-cheie, esențiale pentru a face față exigențelor din piața muncii. Ne bucurăm că tinerii au primit cu entuziasm provocarea și că au trasformat-o într-o experiență cu totul specială atât pentru ei cât și pentru colegii și profesorii care i-au susținut. Festivalul ne-a confirmat încă o dată că avem studenți talentați, plini de imaginație, determinați să învețe și să se dezvolte iar asta ne motivează pe noi, profesorii, să fim în fiecare zi mai buni pentru ei”, a declarat prof. univ. habil. dr. Sorin Radu, decan al Facultății de Științe Socio-Umane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*