Conducerea Consiliului Județean caută în Germania un model pentru viitorul spital de urgență

Președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, a vizitat o clinică și un spital din Germania.

La începutul acestei săptămâni, conducerea Consiliului Judeţean Sibiu şi cea a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au efectuat o vizită în Germania, în districtul Paderborn, din  landul Renania de Nord-Westfalia. „Scopul vizitei a fost identificarea unor interese comune în vederea încheierii unui acord de parteneriat între judeţul Sibiu şi districtul Paderborn”, informează Consiliul Județean, într-un comunicat de presă.

Din delegaţia sibiană au făcut parte preşedinta Daniela Cîmpean, vicepreşedintele Wiegand Fleischer, administratorul public Sebastian Dotcoş, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Proiecte, Oana Popa, precum şi managerul Spitalului Judeţean Sibiu, Cornel Benchea, şi directorul medical, Remus Cipăian.

Punctul central a fost vizitarea unor modele de bune practici în domeniul sănătății: o clinică din Minden, cu o capacitate de 864 de paturi, construită pe o suprafaţă de 20 de hectare, şi un spital mai mic, de aproximativ 200 de paturi, în Warburg.

Gazdele au prezentat oficialilor sibieni și universitatea din Paderborn, asemănătoare ca număr de studenţi cu Universitatea Lucian Blaga, și un incubator de afaceri din cadrul parcului tehnologic.

„Consider că această vizită a fost foarte utilă pentru că am conturat viitoarele axe de cooperare cu districtul Paderborn şi acestea includ colaborări în domeniul sănătății, turismului, educației,  al mediului de afaceri şi al culturii. Împreună cu echipa de conducere de la Consiliul Judeţean şi de la Spitalul Judeţean Sibiu preluăm modele de bune practici în ceea ce priveşte construirea la Sibiu a unui spital nou”, a declarat Cîmpean.

În urmă cu două săptămâni, Daniela Cîmpean, alături de conducerea Spitalului Judeţean Sibiu, a efectuat o vizită în Germania, la Fürth – Nürenberg, pentru familiarizarea cu o tehnică de construcție modulară utilizată în cazul spitalelor, pentru a analiza posibillitatea adaptării modelului în cazul noului spital care va fi construit pe Calea Şurii Mici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*