Conducerea Spitalului Județean Sibiu „regretă profund” decesul unei infirmiere în timpul serviciului

Directorul Spitalului Județean Sibiu, dr. Vasile Spinean, susține că decesul infirmierei de la Compartimentul Diabet – despre care Mesagerul de Sibiu a relatat în exclusivitate la doar câteva ore după tragicul eveniment – nu a survenit pe fondul oboselii acumulate la serviciu.

Deranjat de informațiile obținute de reporterii noștri, pe surse, despre volumul mare de lucru cu care se confruntă angajații din sistemul medical, directorul celui mai mare spital din județ a transmis câteva precizări.

Vasile SPINEAN

Vasile SPINEAN

Astfel, Spinean afirmă că infirmierele de la Diabet nu efectuează ture de noapte și că graficul de lucru era întocmit conform legii. „SCJU Sibiu regretă profund decesul unei angajate a instituției în timpul turei de lucru și este alături de membrii familiei acesteia în momentele dificile prin care trec. Totodată, în urma publicării în ediția online a “Mesagerului de Sibiu” din data de 16.10.2016 a articolului “DEZVĂLUIRI în cazul morții infirmierei de la Spitalul Județean. Cine era femeia și în ce condiții și-a dat ultima suflare”, care conține informații neconforme cu realitatea, și din dorința de a informa corect opinia publică despre împrejurările în care a avut loc această tragedie, facem următoarele precizări: în cadrul Compartimentului Clinic Diabet Nutriție și Boli Metabolice al SCJU Sibiu infirmierele nu efectuează ture de noapte. Infirmiera a decedat sâmbătă, în timpul turei pe care o efectua conform graficului de lucru întocmit cu respectarea prevederilor legale în vigoare. De asemenea, tot conform graficului de lucru, în ziua de vineri 14 octombrie, infirmiera a fost în schimbul I și nu putea ieși din tură la ora 22. De menționat este că sâmbăta și duminica respectiv în sărbătorile legale durata turelor este de 12 ore iar în timpul săptămânii este de 8 ore. Prin urmare afirmația că angajata SCJU Sibiu a murit “pe fondul oboselii acumulate la serviciu” nu este argumentată și poate crea o imagine falsă în rândul cititorilor dvs.”, se arată în dreptul la replică trimis pe adresa redacției.

Moartea infirmierei Nonu Salcie face obiectul unei ample anchete.

One Comment

  1. Conducerea regreta,dar in imaginea de fata managerul zambeste…putin mai lipseste sa rada cu pofta…Ce oameni conduc sectoarele vitale ale natiunii…Stie cu siguranta ca fiecare angajat al spitalului lucreaza pentru inca unul sau chiar doi pe care acest domn nu vrea sa-i angajeze.(stie el bine de ce…cu banii astfel economisiti face altceva mai util)Va veni vremea cand unii ca dansul vor dori sa angajeze personal dar…nu va veni nimeni!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*