Conferinţa despre Arsenie Boca, la care a fost invitat mitropolitul Ardealului, anulată de organizatori

Conferinţa duhovnicească „Părintele Arsenie Boca, Omul lui Dumnezeu”, la care a fost invitat Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, nu se va mai desfăşura mâine, fiind reprogramată la o dată care încă nu este cunoscută, a precizat secretarul Mitropoliei, preotul Cristian Vaida.

„Conferinţa <Părintele Arsenie Boca, Omul lui Dumnezeu> nu se mai ţine, se reprogramează”, a declarat Cristian Vaida pentru Agerpres.

Acest eveniment ar fi trebuit să aibă loc în în Aula Magna a Facultăţii de Medicină din Sibiu, dar a fost amânat, ca măsură de prevenţie a răspândirii coronavirusului.

Părintele Arsenie Boca

Sinodul Mitropoliei Ardealului a decis, în septembrie 2019, ca părintele Arsenie Boca să devină sfânt, iar în acest sens a propus dosarul de canonizare Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, potrivit unui comunicat de presă al Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza a declarat, în 2014, într-un interviu acordat Agerpres, că Biserica Ortodoxă Română nu se opune canonizării părintelui Arsenie Boca, cel supranumit de credincioşi „Sfântul Ardealului”. Mai mult, mitropolitul Ardealului mărturisea atunci că „ar fi cel mai fericit om din lume să poată să semneze şi el pe actul de canonizare”. ÎPS Laurenţiu a spus atunci că întâlnirile sale cu părintele Arsenie Boca au fost „providenţiale”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*