Conferința internaţională de educaţie nonformală organizată de ULBS

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va organiza, în perioada 6-7 octombrie, conferința internaţională de educaţie nonformală.

Aflată la a patra ediție, aceasta se va desfășura la Sâncraiu de Mureş.

”Evenimentul abordează în principal problematica educaţiei nonformale, precum şi alte aspecte specifice procesului educaţional. Şi în acest an, obiectivul principal al conferinței este schimbul de bune practici în educația nonformală și dezvoltarea competenţelor agenţilor educaţionali participanţi de a proiecta și desfăşura activități educative cu impact pozitiv la nivelul elevilor și studenților”, a declareat prof Daniel Mara, prodecan al Facultății de Științe Socio Umane din cadrul ULBS.

La conferință vor participa specialiști din România, SUA, Italia și Brazilia.

”Întrucât acțiunile de educație nonformală corespund strict intereselor, aptitudinilor și dorințelor participanților, profesorii și specialiștii implicați în activități de educație nonformală trebuie să dețină competențe psihopedagogice specifice, însoțite de multă flexibilitate, adaptabilitate si rapiditate, dar și de un entuziasm substanțial. Multe dintre acestea pot fi formate și dezvoltate în cadrul workshop-urilor desfășurate în cadrul conferinței internaționale de educație nonformală”, a adăugat prof. Mara.


VM

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*