Conferință pe teme economice la Sibiu, în organizarea SME Europe în colaborare cu Senatul Economic European

În perioada 21 – 23 aprilie va avea loc la Sibiu o conferință pe teme economice intitulată “Regândirea unei politici moderne pentru IMM-urile europene”.

În perioada 21 – 23 aprilie va avea loc la Sibiu o conferință pe teme economice intitulată “Regândirea unei politici moderne pentru IMM-urile europene”. Evenimentul este organizat de SME Europe în cooperare cu Senatul Economic European și în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Clubul Economic German Transilvania, Societatea Economiștilor Maghiari din România – filiala București, Consiliul Județean Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu. Conferința se desfășoară sub înaltul patronaj al Comisarului European pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri, doamna Elżbieta Bieńkowska.

Accentul pe dezvoltarea IMM-urilor

“În cadrul acestei conferințe dorim să aducem un plus de informație cu privire la mediul politic și economic în care activează sectorul IMM din regiunile noastre, dar și referitor la provocările legate de creștere și succes în Europa și pe piața globală. Un accent deosebit va fi pus pe barierele administrative care stau în calea dezvoltării sectorului IMM, pe subvenții, taxe și concurența loială. Schimbul de idei nu se va opri doar la nivel teoretic, obiectivul fiind ca participanții să examineze și să discute pe marginea situației economice din România și să aibă posibilitatea de a-și împărtăși experiența. Vom analiza și situația sectorului IMM din România, țintind punctele forte, dar și din perspectiva provocărilor politicii europene pentru IMM-uri.” declară organizatorii SME Europe cu privire la obiectivele Conferinței.

Invitaţi de marcă

În marja conferinței economice, organizatorii vor facilita contacte în cadrul unor întâlniri de tipul „B2B” – business to business –  care să aibă loc între antreprenorii participanți. IMM-urile din județul Sibiu au fost invitate de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu să participe la lucrările Conferinței. Printre vorbitorii în cadrul discuțiilor de vineri, 22 aprilie se numără şi Ingo Friedrich – președinte al Senatului Economic European, fost vicepreședinte al Parlamentului European, președinte de onoare al SME Europe, Ivan Štefanec – parlamentar european, membru în Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor a Parlamentului European și vicepreședinte SME Europe, Paul Rübig – parlamentar european, membru în Comisia de Industrie, Cercetare și Energie a Parlamentului European, președinte de onoare al SME Europe, Iuliu Winkler – parlamentar european, vicepreședinte al Comisiei de Comerț Internațional a Parlamentului European și prim-vicepreședinte al SME Europe, Horst Heitz – director executiv al SME Europe, Constantin Șovăială – președintele interimar al Consiliului Județean Sibiu și Eugen Iordănescu – director General al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu.

Panelurile de discuții vor viza teme precum subvențiile, taxarea și facilitățile fiscale, structurile de asociere ale IMM-urilor și posibilitățile de finațare disponibile. Sâmbătă, 23 aprilie sunt planificate câteva vizite în teren, la unități de producție din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*