Congres național al rezidenților

Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda“ din Sibiu este gazda Congresului Național cu Participare Internațională al Medicilor Rezidenți în Psihiatrie din România.

Evenimentul, ajuns la ediția a XXII-a, se desfășoară pentru prima dată la Sibiu și este organizat de Asociația Medicilor Rezidenți în Psihiatrie din România, în colaborare cu Spitalul de Psihiatrie și Universitatea „Lucian Blaga“, sub genericul „Abordarea pacientului în clinica psihiatrică: modalități de colaborare interdisciplinară“.

La deschiderea festivă a congresului, programată astăzi, 14 septembrie, de la ora 18.30, la Aula Magna din cadrul Facultății de Medicină „Victor Papilian“ vor lua cuvântul: Christine Manta Klemens, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, prof. univ. dr. habil. Ioan Marian Ţiplic, prorectorul ULBS, conf. dr. Gabriela Boța, prodecanul Facultății de Medicină, prof. univ. dr. Cătălina Tudose, președintele Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie, și Sebastian-Ioan Stroia, managerul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gh. Preda“. Printre medicii sibieni care vor conferenția în aceste zile se numără conf. univ. dr. Călin Cipăian, șef lucrări dr. Vicențiu Săcelean și dr. Ciprian Băcilă.

Congresul rezidenților va avea loc la Sibiu în perioada 14-16 septembrie. „Vom avea lucrări științifice deosebite, prezentate atât de profesioniștii din domeniul medical din România, cât și de cei din Portugalia. De asemenea, zilnic va fi organizat câte un workshop“, au precizat organizatorii.

În timpul liber, participanții vor avea ocazia să ia parte la piesa de teatru „Născut în ‘90“, un spectacol marca BIS Teatru desfășurat într-un spațiu neconvențional, dar și la Sibiu Music Fest sau Foodie – Street Food Cuisine.


Alexandra Cristina FLEȘERIU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*