Consilierii județeni au rectificat bugetul în ultima ședință

Rectificarea bugetului propriu de venituri și cheltuieli al județului Sibiu a fost cel mai important punct din ședința ordinară de ieri după-amiază a Consiliului Județean Sibiu.

Bani pentru spitale

Astfel, cele trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu – Spitalul Județean, Spitalul de Psihiatrie și Spitalul de Pneumoftiziologie – au primit aproximativ 4 milioane de lei din partea Ministerului Sănătății și încă 527.500 lei din bugetul județului pentru achiziționarea de aparatură și echipamente medicale.

Drum reparat

Pentru execuția lucrărilor de consolidare a drumului județean DJ 106 E Tilișca-Rod, în zona km 25+900, ca urmare a alunecărilor de teren cauzate de precipitațiile abundente din ultimele două luni, consilierii județeni au votat alocarea a 430.000 lei. Proiectul tehnic se va întocmi până în 10 iunie, iar execuția lucrărilor ar putea începe în jurul datei de 20 iunie.

Șantier la Sala Transilvania

De asemenea, Consiliul Județean a suplimentat fondurile alocate Serviciului Public Sala Transilvania cu 196.000 lei, pentru finalizarea reabilitării suprafeței de joc a Sălii Transilvania,  valoarea totală a lucrărilor fiind de 377.000 lei. Conform conducerii Sălii Transilvania, lucrările se vor desfășura pe tot parcursul lunii iulie, în această perioadă fiind pauză competițională.

Șovăială: „Am fost un colectiv de profesioniști“

Aceasta a fost ultima ședință din legislatura 2012-2016, motiv pentru care Constantin Şovăială, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, a ținut să le mulțumească tuturor colegilor săi pentru buna colaborare. „Eu zic că am fost un colectiv de profesioniști, un colectiv unit pentru interesul județului Sibiu și al cetățenilor din județul Sibiu. Recunosc că au existat și câteva momente tensionate de-a lungul ultimilor patru ani, care, însă, au avut efect pozitiv asupra activității Consiliului Județean Sibiu și a instituțiilor aflate în subordine”, a apreciat Șovăială.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*