Consiliul Județean a aprobat 200.000 lei pentru secția ORL și noi posturi la Spitalul Județean

Consiliul Județean Sibiu a alocat fonduri substanțiale către capitolul sănătate.

Astfel, în urma rectificării bugetare, aprobate în ședința ordinară din 26 octombrie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a primit 204.000 lei pentru lucrările suplimentare absolut necesare privind finalizarea obiectivului de investiție Secția ORL – reabilitare imobil.

De asemenea, consilierii județeni au votat în unanimitate suplimentarea numărului  de posturi pentru Spitalul Județean Sibiu. Aceste posturi sunt necesare pentru secțiile în care în ultima perioadă s-au constat dificultăți în desfășurarea activității cu personalul existent, pentru care au fost amânate acordarea concediilor de odihnă și acordarea zilelor libere corespunzătoare activității prestate în zilele de sărbătoare și în repaus săptămânal.

Laboratorul Clinic de Analize Medicale a primit un post de registrator medical, pentru activitatea de recepţie probe şi înregistrare rezultate din Compartimentul de Microbiologie, unde rezultatele sunt introduse manual.

Cabinetul de Diabet din cadrul Ambulatoriului integrat a primit 0,5 post de medic, având în vedere faptul că multe consultaţii nu au fost decontate de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza lipsei de personal de specialitate.

Pentru Secţia Clinică Dermatovenerologie s-a aprobat un post de asistent medical, iar Secţia Clinică Obstetrică Ginecologie II – Sala de naşteri a fost suplimentată cu 2 posturi de asistent medical, având în vedere creşterea numărului de naşteri şi dotarea insuficientă cu aparatură de monitorizare pe parcursul travaliului.

Laboratorul Clinic de Radiologie are încă un post de asistent medical, ca urmare a dotării Laboratorului Stomatologie cu un nou aparat de imagistică digitală panoramică.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*