Consiliul Judeţean al Elevilor a premiat excelenţa, în cadrul Galei Elevilor Sibieni

Sâmbătă, 25 mai 2013, a avut loc prima ediţie a Galei Elevilor Sibieni, organizată de Consiliul Judeţean al Elevilor Sibiu, cu sprijinul principal al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu şi al Asociaţiei pentru Libertate şi Egalitate de Gen Sibiu.

Gala Elevilor Sibieni a premiat elevii cu rezultate deosebite în mediul educaţional formal (olimpiade şi concursuri şcolare) şi în mediul educaţional non-formal (voluntariat, acţiuni şi proiecte specifice educaţiei non-formale), în cadrul a 9 categorii de premiere: ştiinţe exacte, filologie şi ştiinţe socio-umane, ştiinţe tehnologice, arte, sport, promovarea egalităţii de gen şi a non-discriminării, voluntarul anului şi elevul anului, cel mai activ Consiliu Şcolar al Elevilor.

Titlul de „Elevul Anului” i-a fost acordat lui [1], de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în timp ce titlul de „Voluntarul Anului” a fost câştigat Corina Maria Doican, din cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, prof. dr. Ştefan Firu, inspector şcolar general,  prof. Daniela Muntean, inspector şcolar pentru educaţie permanentă, dar şi reprezentanţi ai ALEG Sibiu şi ai partenerilor CJE Sibiu în organizarea proiectului.

De asemenea, Consiliile Şcolare ale Elevilor s-au întrecut pentru titlul de „Cel mai activ Consiliu Şcolar al Elevilor”. Titul a fost înmânat Consiliului Şcolar al Elevilor din Colegiul Naţional „Octavian Goga” Sibiu.

Călin Cociş, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Sibiu: „Consiliul Elevilor are ca scop, pe lângă reprezentarea elevilor în relaţia cu forurile decizionale din sistemul de învăţământ, şi a fi o metodă de învăţare prin experienţă, bazată pe educaţia non-formală. Credem astfel în metoda de peer-education, motiv pentru care suntem mândri că am reuşit, cu sprijinul cadrelor didactice şi al partenerilor, să creem un nou proiect organizat de către elevi, pentru elevi – Gala Elevilor Sibieni. Deşi s-a aflat la prima ediţie, ne propunem pe termen mediu şi lung, aceasta să devină un reper în rândul evenimentelor educaţionale din judeţul Sibiu.

Consiliul Judeţean al Elevilor Sibiu mulţumeşte, pe această cale, tuturor factorilor care s-au implicat în organizarea şi sprijinirea Galei Elevilor Sibieni, contribuind la impactul acesteia în rândul elevilor sibieni.

NOTA REDACȚIEI — 17.09.2018: Articolul a fost modificat, în conformitate cu legislația GDPR, la solicitarea scrisă a unui cetățean, fiind eliminată menționarea numelui acestuia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*