Consiliul Județean îi jignește pe credincioșii de confesiune evanghelică

O nouă gafă de comunicare la Consiliul Județean Sibiu!

Pe pagina oficială de Facebook a instituției conduse de Daniela Cîmpean a fost publicată, astăzi, o postare despre vernisajul expoziției itinerante „Dumnezeu iubește străinii”. „Inițiativa Bisericii Evanghelice Cultul Augustin din România și a partenerilor săi din Austria de a promova toleranța și iubirea creștinească, valori atât de importante în contextul fenomenului migrației în Europa este mai mult decât binevenită”, scriu responsabilii de comunicare ai Consiliului Județean.

În realitate, biserica sașilor transilvăneni, printre ai cărei enoriași se numără vicepreședintele CJ Sibiu, Christine Manta Klemens, dar și președintele Klaus Iohannis, se numește Biserica Evanghelică de Confesiune Augustană din România. Este unul din cele 18 culte religioase recunoscute în România, are sediul la Sibiu și este condusă, din 2010, de episcopul Reinhart Guib.

Istoria Bisericii Evanghelice C.A. (Luterane) pe teritoriul României își află începuturile în secolul al XVI-lea, prin umanistul și reformatorul Johannes Honterus din Brașov. Scrierile lui Martin Luther fuseseră aduse și răspândite în Transilvania deja în anul 1519, dar adevărata reformă în mijlocul populației catolice germane s-a înfăptuit în 1542/43 prin editarea de către Johannes Honterus în tipografia proprie din Brașov a cărții sale pentru Reformă, cunoscută ca Reformationsbüchlein.

În anul 1572, odată cu alegerea celui de-al treilea episcop evanghelic-luteran, anume Lukas Unglerus, Sinodul Evanghelic a preluat și Confesiunea Augustană (prescurtat C.A. în română, traducerea termenului german Augsburger Bekenntnis, confesiunea de la Augsburg, prescurtat A.B.), care constituie până în prezent, alături de „Micul Catehism” al lui Martin Luther, baza învățăturii bisericii evanghelice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*