Consiliul Județean Sibiu a lansat PORTAL MEDICAL: Pacienții au acces on line la propriul istoric medical și se pot programa direct la spitale

Consiliul Județean Sibiu a lansat o platformă online unică în țară, realizată cu fonduri europene prin care relația cu principalele instituții de sănătate publică se simplifică semnificativ.

Platforma executată de compania sibiană Gama IT și denumită “PORTAL MEDICAL”https://portalmedical.cjsibiu.ro/ – dispune atât de o variantă desktop, cât și de una pentru telefoanele mobile și poate fi accesată direct sau  de pe site-ul Consiliului Județean Sibiu (www.cjsibiu.ro) . Ea oferă pacienților acces la propriul istoric medical din cele trei spitale ale Consiliului Județean Sibiu: Spitalul Clinic Județean de Urgentă Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Spitalul de Pneumoftiziologie. Utilizatorii au  posibilitatea de a-și vizualiza și imprima scrisorile medicale, biletele de ieșire din spital sau buletinele de analize și vor putea  permite accesul medicilor la toate acestea, direct în platformă. În plus, documentele primite de la alte unități medicale, de stat sau private, pacienții le vor putea încărca în platformă. Același lucru îl poate face și medicul căruia pacientul îi oferă acces.

O alta funcțiune foarte importantă a PORTAL-ului MEDICAL este aceea a programărilor on line. Pacienții pot folosi portalul pentru a-și face programări la cabinetele celor trei spitale.

“Prioritatea noastră, aceea de a îmbunătăți serviciile medicale nu se rezumă la investiții în clădiri sau echipamente, ci constă și în identificarea de modalități moderne de interacțiune a sibienilor cu spitalele . Este o preocupare permanentă pentru Consiliul Județean și pentru administrațiile celor trei spitale simplificarea relației cu pacienții și eficientizarea la maxim a resurselor, fie că este vorba despre resurse de timp sau financiare.

PORTAL-ul  MEDICAL rezolvă o mare problemă a pacienților, aceea a gestionării numeroaselor documente emise de medici, vine în sprijinul sistemului și asigură transparent, posibilitatea de programare. Avem datoria nu doar de a pune la dispoziție toate acestea prin platforma noastră, ci și de a o perfecționa astfel încât să devină model pentru toți administratorii de spitale din România”– a afirmat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Pentru a intra în platformă cetățenii trebuie să își creeze un cont de utilizator  folosind fie codul de pacient primit de la oricare dintre cele trei spitale, fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziția 4 -număr document). De asemenea, sunt necesare pentru crearea contului de utilizator codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă.

Portalul a fost realizat la inițiativa Consiliului Județean Sibiu fiind parte a unui amplu proiect realizat cu fonduri europene intitulat   “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030” (cod MySMIS 126475) și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.  Activitățile principale ale proiectului sunt elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Sibiu 2021-2030, implementarea unor soluții tehnice în domeniul sănătății și Retro-digitalizarea documentelor din arhiva Consiliului Județean Sibiu, DGASPC Sibiu și a spitalelor din subordinea CJ Sibiu. Proiectul din care face parte și realizarea Portalului Medical are o valoare totală de 3.701.804,04 lei, din care 3.627.767,93 lei este valoarea cofinanțării nerambursabile și are o durată de 30 de luni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*