Consiliul Județean Sibiu modernizează încă 10 km de drum județean între Copșa Mică și Motiș

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a semnat pe 28 decembrie 2017 contractul de finanțare pentru cel de-al cincilea proiect finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Este vorba despre „Revigorarea turismului în situl UNESCO Valea Viilor prin modernizarea drumului județean DJ 142G Copșa Mică-Motiș”.

Valoarea totală a investiţiei este de 21.478.288,72 lei (inclusiv TVA), din care finanţarea prin PNDL  este de 20.903.963,32 lei, iar contribuţia proprie a Consiliului Județean, de 574.325,40 lei.

Drumul județean DJ 142G face legătura între orașul Copșa Mică și satul Motiș, pornind din drumul național DN 14, și totalizează o lungime de 10,67 km.

Pe lângă lucrările de modernizare a părţii carosabile, proiectul prevede lucrări la sistemul de scurgere a apelor, semnalizări şi marcaje rutiere, amenajarea intersecţiilor cu drumurile laterale şi lucrări de stabilizare a drumului. De asemenea, pe lungimea drumului, se află șase poduri, din care cinci necesită reabilitare, iar unul urmează a fi demolat şi va fi construit un pod nou.

Durata estimată de execuție a obiectivului de investiții este de 36 luni.

În perioada imediat următoare, Consiliul Judeţean Sibiu va demara procedura de achiziţie a proiectului tehnic şi a serviciilor de supervizare lucrări.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*