Consiliul Județean Sibiu prezintă oportunitățile de investiții în județul Sibiu în fața reprezentanților oficiali din 18 țări

Județul Sibiu găzduiește, de astăzi până vineri cel mai important eveniment economic al anului organizat de Consiliul Județean, prin care sunt promovate oportunitățile de investiții în județ.

Timp de două zile pline, peste 50 de invitați străini din 18 țări participă la ateliere, conferințe, întâlniri business to business, vizite și, în premieră, la o expoziție intitulată „Produs în Sibiu”. „Ne dorim ca acest eveniment economic de amploare al administrației județene să însemne continuarea și accelerarea pașilor importanți pe care i-am făcut până acum în dezvoltarea economică, dar și socială a județului nostru. Conferința, ajunsă la ediția a doua, este un excelent mijloc de promovare a oportunităților pe care județul Sibiu le oferă tuturor investitorilor, pornind de la administrația prietenoasă, la infrastructură și până la capacitatea mediului educational de a adapta pregătirea forței de muncă la cerințele pieței”, spune Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Programul conferinței internaționale „Oportunități de investiții în județul Sibiu – Valoare adăugată afacerii tale” se deschide în această după amiază cu două ateliere care au loc în sala festivă a Bibliotecii Astra de la ora 14.00 și respectiv 15.00: „Menține Sibiul competitiv”, în organizarea Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Sibiu, și KAIZEN, în organizarea Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Sibiu şi a Asociației Produs în Sibiu.

Deschiderea oficială și discuțiile în plen au loc mâine, de la ora 9.30, în sala mare a Consiliului Județean, unde organizatorii vor adresa invitațiilor cuvinte de bun-venit. La ora 11.30 este programată deschiderea oficială a Pavilionului Produs în Sibiu, amenajat la Sala Transilvania, iar în după-amiaza zilei de mâine se vor relua atelierele. Astfel la ora 15.00 va avea loc atelierul Industrie / parcuri industriale, moderat de prof.univ.dr. Eugen Iordănescu, drector general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, iar de la ora 16.30 atelierul Agricultură, industrie alimentară și gastronomie, moderator prof.univ.dr.ing. Ovidiu Tița, decanul Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Ziua de vineri include un important eveniment prin inaugurarea, la ora 10.00, a Clubului Francofon de Afaceri Sibiu în prezența E.S. François Saint-Paul, ambasadorul Republicii Franceze în România, și continuă cu patru ateliere pe tot atâtea teme de interes: Construcții și materiale de construcții, moderator prof.dr.ing. Dorin Vasile Moldovan, de la Departamentul de Structuri, Facultatea de Construcții, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca; IT&C, moderator prof.univ.dr.habil. Laurent Chrzanovski, Swiss WebAcademy; Turism, transport pasageri și Dezvoltarea unei platforme logistice la Aeroportul Internațional Sibiu, ambele moderate de Marius Gîrdea, directorul general AIS.

Acest eveniment are loc în perioada 10-13 iunie și este organizat de Consiliul Județean Sibiu, în parteneriat cu Instituția Prefectului și cu Camera de Comerț, Industie și Agricultură Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*