Consulul Germaniei la Sibiu: Alegerile europarlamentare sunt foarte importante

Consulul Republicii Federale Germania, Hans E. Tischler, a declarat că alegerile europarlamentare din luna mai sunt foarte importante, mai ales în contextul în care populismul a câştigat tot mai mult teren în ultimii ani în Europa.

„Un subiect care este foarte important sunt alegerile europarlamentare din luna mai. Am urmărit cu toţii cum, din păcate, în ultimii ani populismul a câştigat mai mult teren în Europa şi sunt nişte alegeri foarte importante pentru că vor trasa direcţiile de dezvoltare pentru viitor. Fiecare cetăţean are atât privilegii, cât şi îndatoriri faţă de tot ce înseamnă Europa şi are un cuvânt de spus şi participare în tot ce înseamnă dezvoltarea şi sprijinirea valorilor europene. Ştim cu toţii că Europa nu este perfectă, însă ceea ce avem trebuie preţuit pentru că structura europeană de acum este oricum mult mai bună decât tot ce aveam înainte de Al Doilea Război Mondial. Ceea ce îmi dă o stare de nesiguranţă şi nelinişte este că oamenii nu prea dau curs invitaţiei de a participa activ la vot, deci de a face uz de dreptul lor de a vota”, a spus Tischler, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, „este şi îndatorirea presei de a informa cetăţenii cu privire la importanţa acestor alegeri şi care este miza.”

Alegerile europarlamentare vor avea loc în data de 26 mai, potrivit Ministerului Afacerilor Externe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*