Continental și Colegiul Tehnic “Independența” din Sibiu înființează clasa Continental în sistemul de învățământ profesional dual

Continental Sibiu și Colegiul Tehnic “Independenta” înființează, începând cu anul școlar 2018-2019, clasa Continental în sistemul de învățământ profesional dual. În cei trei ani de cursuri, elevii vor primi o bursă lunară de 500 de lei, transport și cazare, după care li se va asigura un loc de muncă.

Clasa Continental va avea 25 de locuri în anul școlar 2018-2019 și se adresează absolvenților de gimnaziu care doresc să obțină o calificare profesională în domeniul tehnic. Proiectul a fost lansat, astăzi, la Primăria Sibiu.

Timp de trei ani, elevii vor pune bazele electronicii și electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.

În ceea ce privește pachetul de beneficii, acesta include o bursă lunară de 500 de lei: 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuită pentru elevi în căminul Colegiului Tehnic “Independența”, masa gratuită în cantina Continental în perioadele de practică în companie și precontract de angajare Continental oferit imediat după afișare rezultatelor.

„Facem parte din Asociația Româno – Germană care a pus bazele învățământului profesional dual de la Colegiul Tehnic “Independența” din Sibiu. Pentru anul școlar 2018-2019, vom avea 25 de locuri la Colegiul Tehnic “Independența” – clasa Continental – Electromecanică. Planul pentru anul viitor școlar este să avem 100 de elevi înscriși. Suntem încrezători că putem contribui la construcția unei școli profesionale duale atractive pentru elevi și părinți“, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu.

În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor putea fi angajați în poziția de operator linie producție sau tehnician electromecanic, cu susținerea continuării calificării prin intermediul cursului de electromecanic în cadrul Academiei Tehnice Continental și/sau a continuării studiilor la liceu, forma de învățământ seral.

„Colegiul Tehnic “Independența” a fost primul liceu din judeţul Sibiu care a dezvoltat un proiect pilot pe sistemul de învăţământ profesional dual. Implicarea noastră în acest sistem de învăţământ a fost și este o prioritate deoarece oferă șansa elevilor înscriși să-și consolideze cunoștinţele practice într-un mediu real de muncă, oferit de companiile alături de care avem parteneriate”, a spus Mirela Hanea, directorul Colegiului Tehnic “Independența” Sibiu.

În perioada următoare, reprezentantii companiei vor aborda peste 80 de școli generale din județ și nu numai și se vor întâlni cu părinții și elevii pentru a le prezenta conceptul și beneficiile învățământului profesional dual. Înscrierile pentru clasa Continental vor avea loc în zilele de 15, 18 și 19 iunie.

Continental Sibiu a investit peste 320 de milioane de euro din 2003 până în prezent. La Sibiu sunt produse anual în jur de 33 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.

Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*