Continental și ULBS și-au înnoit parteneriatul strategic

Compania Continental va fi partener strategic al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și în următorii 3 ani.

Compania a investit peste 500.000 euro în ultimii 6 ani de colaborare cu universitatea, iar acum își propune dezvoltarea și consolidarea relației cu Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe.

foto: Mihai Colibaba

Continental și universitatea sibiană au elaborat un nou contract de colaborare care a fost semnat ieri, în cadrul unei ceremonii la care a luat parte și primarul Astrid Fodor.

Proiecte de viitor

Echiparea laboratoarelor cu tehnologii de ultimă generație, organizarea și susținerea competițiilor studențești la cel mai înalt nivel, precum și inițierea și susținerea de noi cursuri în curricula opțională sunt doar câteva dintre proiectele ce continuă să fie dezvoltate în acest parteneriat strategic. „Parteneriatul construit alături de Continental, la Sibiu, este exemplul cel mai elocvent al modului în care mediul academic și o companie pot să genereze proiecte care să aducă plus valoare atât companiei și universității, cât și întregii comunități. În cei 15 ani de colaborare, am reușit să dezvoltăm programe care să le ofere studenților perspective concrete pentru construirea unor cariere de succes, în momentul în care vor absolvi facultatea. Fără urmă de îndoială, ne dorim să continuăm acest parteneriat de succes, care să ajute la dezvoltarea pieței de muncă din Sibiu“, a declarat rectorul Ioan Bondrea.

Două facultăți vizate de parteneriat

Cele două instituții vor colabora în vederea creșterii cifrei de școlarizare de la Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe, la specializările relevante pentru industria automotive. Acest lucru se va întâmpla ca urmare a obiectivelor și a nevoilor de recrutare ale companiei pentru următorii ani. Intenția este de a suplimenta numărul de locuri bugetate și cu taxă pentru a avea mai mulți absolvenți cu competențele cerute pe piața muncii.

„Parteneriatul cu ULBS a fost întotdeauna o prioritate pentru Continental, iar prin noul contract continuăm să consolidăm această colaborare. Lucrăm la cele mai noi trenduri din industria automotive pentru o mobilitate mai sigură a bunurilor și a persoanelor. Investim în elevi și studenți și ne asigurăm că, prin acțiunile noastre, ajutăm la dezvoltarea pieței de muncă din Sibiu. În acest fel suntem siguri că vom avea candidați competenți și în viitoarea generație”, a declarat Oswald Kolb, manager general al Continental Sibiu.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*