Continuă investițiile pentru modernizarea Spitalului Județean

În acest an, prin intermediul finanțării de la Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, va fi reabilitat imobilul Secţiei Clinice O.R.L. a Spitalului Clinic Ju­deţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, o lucrare în valoare totală de aproape 5,9 milioane lei, şi se vor efectua lucrări de pro­iectare şi execuţie staţie de oxigen la SCJU Sibiu, în valoare totală de peste 2,9 mili­oane lei.

„În ultimii trei ani, progresele realizate în demersul de modernizare a Spitalului Județean au fost evidente și ne bucurăm că putem continua acest program cu încă două obiective de investiții de mare anvergură, pentru care sunt convins că vom primi în continuare tot sprijinul din partea CJ Sibiu, pentru a continua pe același drum care să asigure condiții civilizate pentru pacienți și personalul medical“, a dat asigurări managerul Vasile Spinean.

Buget multianual

Proiectul de la ORL include reabilitarea completă a imobilului (subsol, parter şi etaj), precum şi crearea de spaţii noi, prin amenajarea unei mansarde în volumul podului existent. Clădirea va fi dotată cu lift. La mansardă vor fi amenajate: cabinet recoltări şi aerosoli, trei cabinete pentru medici, cu băi proprii, sală de cursuri cu vestiar şi baie proprie, spaţii de depozitare. Finanţarea este asigurată prin buget multianual, pentru 2016 fiind alocate 2,83 milioane de lei. La această dată, au fost realizate DALI și proiectul, fiind depusă documentația pentru obținerea autorizației de construire, urmând ca, după obținerea acesteia, lucrarea să fie depusă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pentru adjudecarea licitației.

Licitație în curs

Proiectarea şi execuţia staţiei de presupune reabilitarea clădirii staţiei de oxigen, înlocuirea utilajelor de producere a oxigenului medical, dar şi reabilitarea instalaţiilor aferente. De asemenea, se propune realizarea unei staţii de încărcare a buteliilor de oxigen mici, prevăzute în cadrul ambulanţelor. Finanțarea este asigurată prin buget multianual, valoarea alocată pe 2016 fiind de 2,67 milioane de lei. DALI și proiectul au fost realizate, iar achiziția este publicată în SEAP.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*