Controale efectuate de inspectorii de muncă la depozitele din Județul Sibiu. S-au aplicat doar avertismente

În perioada 25 – 31 ianuarie 2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a desfăşurat Campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul de activitate depozite.

Acțiunile de control, cu caracter inopinat, au mai urmărit identificarea și combaterea muncii nedeclarate identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor și tinerilor, determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în REVISAL și de a le transmite la inspectoratul teritorial de muncă precum și creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă.

În cadrul controalelor efectuate la 38 de angajatori din Județul Sibiu, au fost aplicate 3 avertismente scrise iar pentru eliminarea neconformităților și intrarea în legalitate, inspectorii de muncă au dispus 9 măsuri de remediere.

Printre neregulile constatate s-au evidențiat: neevidenţierea orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat, neinițierea de către angajator a negocierii colective, nerespectarea repausului săptămânal, introducerea în Registrul Electronic de Evidență al Salariaților a datelor eronate.

ITM reamintește angajatorilor faptul că primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată.

De asemenea, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, se sancționează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană identificată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*