Controale în primării

Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Sibiu (AJPIS) a prezentat, ieri, în Colegiul Prefectural, un raport privind rezultatele campaniei „Controlul de fond al serviciilor publice de asistență socială de la nivelul județului Sibiu”.

Laura Bogdan

 

Campania s-au desfășurat în trei etape. Prima a vizat verificarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, iar ultimele două au avut în vedere serviciile publice de asistență socială din subordinea a 24 de primării. La DGASPC Sibiu, nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Realizarea activității de control în ultimele două etape a avut în vedere verificarea regulamentului serviciului și a situației financiare, verificarea accesului persoanelor cu dizabilități la mediul fizic, informațional și comunicațional, resursa umană, situația serviciului ca furnizor de servicii sociale, verificarea documentelor utilizate pentru îndeplinirea atribuțiilor prevăzute de legislație în domeniile protecției copilului, a persoanei cu dizabilități, a victimei violenței în familie, a protecției drepturilor persoanelor adulte cu dizabilităţi, a îngrijirii persoanelor vârstnice şi a persoanelor adulte aflate în situaţii de dificultate, a beneficiilor de asistență socială: venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei, ajutor de încălzire, indemnizație creștere copil/stimulent de inserție, alocație de stat pentru copii.

Avertismente scrise

Au fost verificate 1.150 de dosare și au fost dispuse în total 785 de măsuri. Se evidențiază cu precădere măsurile dispuse în domeniul protecției drepturilor copilului, urmate de cele care au vizat organizarea și funcționarea serviciilor publice de asistență socială. Pentru nerespectarea prevederilor specifice legislației din domeniul acordării beneficiilor sociale, trei primării au fost sancționate contravențional cu avertisment scris, ne informează instituția condusă de Laura Bogdan.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*