Cooperare germano-română în folosul judeţului

foto intalnire consulPreședintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, și vicepreședinții Marcel Luca și Wiegand Fleischer au avut o întrevedere cu consulul Germaniei la Sibiu, Judith Urban. În urma discuțiilor purtate, s-au conturat câteva domenii în care cele două părți pot să își continue și întărească buna colaborare. Astfel, Cîmpean a prezentat oficialului diplomației germane care sunt proiectele pe care le va urmări și materializa, alături de echipa de la Consiliul Județean. Prioritare vor fi atragerea și orientarea investitorilor străini spre zonele mai puțin dezvoltate din județul Sibiu, precum și dezvoltarea turismului în întreg județul Sibiu.

Investitorii au nevoie de informații clare

În acest context, consulul Germaniei a subliniat nevoia creării unui oficiu de informare care să asigure investitorilor informațiile necesare demarării unei investiții în județ. Conducerea CJ a agreeat această idee, promițând că va iniția o colaborare interinstituțională, în special cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu şi Registrul Comerțului. „Consider că este foarte important ca oamenii de afaceri străini să primească informaţii accesibile şi uşor de urmat cu privire la demersurile legale pentru începere unei investiții şi condiţiile legale în care îşi pot derula activitatea”, a precizat Daniela Cîmpean.

Nemții ne ajută să dezvoltăm turismul

În ceea ce privește transformarea județului Sibiu în destinație turistică pentru toate cele patru anotimpuri, consulul Judith Urban a prezentat conducerii Consiliului Județean Sibiu demersul deputatului german Klaus Brähmig de a promova turismul din Transilvania, prin crearea unei platforme la nivel național care să faciliteze contactele între diverși promotori interesați de dezvoltarea turismului. Iniţiativa va putea fi discutată pe larg cu ocazia prezenţei sale la Sibiu în luna octombrie, la recepția ocazionată de sărbătorirea Zilei Germaniei. Cîmpean şi-a exprimat dorinţa de a avea relații de colaborare apropiate, benefice pentru dezvoltarea județului Sibiu. La rândul său, consulul Judith Urban i-a urat președintei Consiliului Județean mult success în funcție și în punerea în practică a ideilor și proiectelor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*