Copiii din Sadu descifrează tainele roboticii

Comuna Sadu derulează în această perioadă la Biblioteca Comunală Sadu proiectul Robot Junior Sadu, realizat pe baza unui parteneriat între Școala Gimnazială „Samuil Micu” Sadu și Fundația Progess prin proiectul CODE Kids.

Foto: Facebook Comuna Sadu

Fundația Progess a fost înființată în anul 1996 și dezvoltă proiecte comunitare în mai multe locuri din țară. În ultimii ani și-a îndreptat atenția către rețeaua națională de biblioteci, pe care le privește ca pe niște hub-uri comunitare.

Ce este CODE Kids?

CODE Kids este un proiect care își propune să dezvolte abilitățile digitale ale copiilor de la sat într-un mod practic și distractiv în biblioteci, prin cursuri de începători și avansați transformându-i în mici programatori.

Ce au de câștigat copiii prin CODE Kids?

Prin programul de 2 ani au acces, în mod gratuit, la tehnologie modernă- roboți, imprimantă 3D, drone. Își dezvoltă abilitățile practice de programare, limba engleză, abilitățile de lucru în echipă, leadership, cetățenie activă și comunicare.

Robot Junior Sadu își desfășoară activitatea în Biblioteca Comunală Sadu, unde copiii se întâlnesc în fiecare vineri între orele 13-15 pentru a descifra tainele roboticii.

Mai multe informații despre proiectul CODE Kids se pot obține accesând link-ul: https://www.codekids.ro/?lang=en

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*