Copiii din Sibiu vor primi pachetul lapte-corn și mere după vacanța de iarnă

Începând de luni, 14 ianuarie, copiii din grădinițele cu program normal și elevii din clasele 0-VIII vor primi produse lactate și de panificație, precum și mere, potrivit Consiliului Județean Sibiu.

Conducerea instituției a semnat în 18 și 28 decembrie 2018 contractele de furnizare și distribuție pentru aceste produse, după cum urmează:

  • pentru lapte și produse lactate, cu firma SC SIMULTAN SRL, din județul Timiș, prețul final per unitate fiind de 0,80 lei fără TVA. Firma va asigura aceste produse pentru toate cele trei zone în care a fost împărțit județul Sibiu;
  • pentru furnizare fructe, cu firma SC PRIORITAR IMPEX SRL, din județul Hunedoara, prețul final per produs fiind de 0,55 lei fără TVA. Firma va asigura aceste produse pentru toate cele trei zone în care a fost împărțit județul Sibiu;
  • pentru produse de panificație:

– zona 1: firma SC ISIS-PAN SRL, din județul Dolj, preț final per produs 0,50 lei fără TVA,

– zona 2: SC LOGISTIC MEDIA POP ART SRL, din județul Alba, preț final per produs 0,49 lei fără TVA,

– zona 3: asocierea SC GTPD SRL (Ilfov) – lider de asociere şi SC Biscotto SRL, preț final per produs 0,51 lei fără TVA.

“Conform contractelor, pe parcursul unei săptămâni, copiii primesc două porţii de mere sau mere și pere cu o greutate minimă de 100 grame (în zilele de joi și vineri), două porţii de lapte UHT (în zilele de marți și miercuri) și o porție de produs lactat – iaurt cu minim 1,8% grăsime (în ziua de luni) şi cinci porţii de produse de panificaţie cu greutate de 80 grame (corn/baton, alternative cu biscuiți/covrigi din făină integrală fără adaos de zahăr sau îndulcitori şi alţi aditivi alimentar (livrare în ziua de luni și miercuri). Pentru diversificare, făina integrală folosită la prepararea produselor de panificaţie va conţine amestecuri de seminţe (floarea-soarelui, dovleac, susan, in şi/sau mac)”, a precizat Ioana Căpățînă, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*