Coronavirusul a mai luat viața a patru persoane, la Sibiu. Sunt 131 noi infectări

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 4525 de persoane (dintre care 4262 adulți și 263 copii).Până la data curentă au fost vindecate 2552 de persoane, iar 182 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 294 de persoane, dintre care pe ATI  9 adulți și 3 minori.

Au mai murit: un bărbat de 94 de ani din căminul Șelimbăr, o femeie de 60 de ani, un bărbat de 58 de ani de la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Sălişte și un bărbat de 69 de ani.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 131 persoane acestea făcând parte din următoarele categorii de vârstă:

  • 0- 18 ani 13 persoane
  • 19 – 29 de ani 18 persoane
  • 30 – 39 de ani 18 persoane
  • 40 – 49 de ani 29 persoane
  • 50 – 59 de ani 19 persoane
  • 60 – 69 de ani 17 persoane
  • 70 – 79 de ani 6 persoane
  • 80 – 89 de ani 11 persoane.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1301 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 650 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 82 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 57 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 167 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 129 de forţe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 1.622 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse; de asemenea, au fost verificate 77 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 101 mijloace de transport, din care 100 mijloace de transport public în comun.

Ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în mijloacele de transport în comun, polițiștii au avertizat în scris 13 pasageri pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, în mijlocul de transport, pe toată durata călătoriei.

Polițiștii locali sibieni au verificat 232 de persoane și au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și alte 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv purtarea măștii de protecție.

În data de 26.10.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 15 controale în locurile aglomerate din municipiul Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecţie împotriva Covid-19. S-au identificat 4 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2 și s-au aplicat 4 avertismente.

De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au desfășurat pe raza județului Sibiu acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

În cursul zilei de 26 octombrie a.c., 21 de jandarmi sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza localităților Scoreiu și Porumbacu de Jos, în zone aglomerate, piețe și stații de autobuz din municipiile Sibiu și Mediaș.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat acțiuni de verificare pe raza stațiunii montane Bâlea.În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 15 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic. Au fost verificate 5 persoane și 1 societate comercială, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au efectuat o acțiune pe raza Mun. Sibiu fiind verificate 112 persoane aflate în carantină și 49 persoane aflate în izolare.

In data de 26.10.2020, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un numar de 10 controale  la unități de alimentație publică și de vanzare cu amănuntul a produselor alimentare din judetul SIBIU. A fost aplicat un avertisment.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*