„Corset” și cea mai bună actriță europeană a anului la ESTE Filmul de Miercuri

ESTE Filmul de Miercuri prezintă filmul „Corset”, având-o în rolul principal pe Vicky Krieps, desemnată de curând cea mai bună actriță europeană a anului la Premiile Academiei Europene de Film.

Proiecția va avea loc miercuri, 21 decembrie, de la ora 20.00, la Centrul Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu.

Sinopsis:

Împărăteasa Elisabeta a Austriei este admirată pentru frumusețea ei, iar stilul ei unic declanșează adevărate frenezii în modă. În 1877 „Sissi” împlinește 40 de ani și este forțată să se conformeze unei imagini publice care o încorsetează din ce în ce mai strâns, în toate sensurile. Existența ei se reduce la un rol strict reprezentativ la curtea imperială, deși Elisabeta și-a dorit o viață plină de activități și provocări. Curând, împărăteasa se revoltă împotriva propriei imagini hiperbolizate și croiește un plan prin care să-și exprime adevărata identitate.

Premii: Premiul secţiunii Un Certain Regard pentru cea mai bună actriţă – Vicky Krieps la  Cannes 2022. Nominalizat la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor și câștigător la categoria Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film 2022.

Rating: IM-15. Nerecomandat sub 15 ani.

Preţul unui bilet este de 20 lei și se poate achiziționa online de pe Eventbook (https://eventbook.ro/film/bilete-este-filmul-de-miercuri-corset) sau direct de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

ESTE Filmul de Miercuri este un proiect organizat de Asociația Este Film.

Parteneri: Centrul Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Cărturești, Librăria Humanitas, Centrul Cultural German, Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Biblioteca Județeană Astra Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Consomme Bistro, Restaurant Pasaj, Nod Pub, Erasmus Librărie-Cafenea

Parteneri media: Zile si Nopti, RockFM, Goodtime magazine

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*