Corul Bach, în primă audiție la Sibiu

dsc_0747Cadoul de sărbători pe care îl oferă anul acesta Corul Bach al Parohiei Evanghelice iubitorilor muzicii sacre este „Oratoriul de Crăciun” de Georg Gebel cel Tânăr, lucrare interpretată în primă audiție la Sibiu. Evenimentul va avea loc duminică, 4 decembrie, la ora 18.00, în Biserica Evanghelică din Piaţa Huet și se va bucura de participarea soliștilor vocali Melinda Samson (soprană, Sibiu), Elisa Gunesch (alto, Sibiu), Nicolae Simonov (tenor, Bucureşti) și Marian Reşte (bas, Braşov). Aceștia vor fi acompaniaţi de o orchestră de cameră, sub conducerea muzicală a dirijorului Corului Bach, dl Jürg Leutert.

Contemporan cu Bach

Contemporan cu J. S. Bach, Georg Gebel (1709-1753) a lăsat în urma sa 140 de cantate bisericeşti, mai multe oratorii, 12 opere, peste 100 de simfonii şi concerte pentru clavecin, Oratoriul de Crăciun reprezentând capodopera sa. Piesa ilustrează direct naşterea pruncului Iisus, împletind textele biblice cu recitative, arii, coruri, corale, meditaţii şi contemplări muzicale ale magiei luminii care învinge întunericul.

În deschiderea concertului vor fi interpretate extrase din Cantata de Advent “Nun komm, der Heiden Heiland” de J. S. Bach, precum și motetul “Exsultate, jubilate” de W. A. Mozart.

Biletele sunt disponibile la sediul Bisericii Evanghelice din Sibiu, Piaţa Huet nr. 1, în librăriile Schiller ţi Erasmus, precum şi în seara concertului la intrare. Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*