Cota de avarie

 

Problemele de personal afectează performanţele Consiliului Judeţean, susţine preşedintele Martin Bottesch, care şi-a prezentat ieri raportul de activitate

Bottesch le-a oferit angajaţilor birouri noi, dar nu le promite şi salarii mai mari

Bottesch le-a oferit angajaţilor birouri noi, dar nu le promite şi salarii mai mari

 

Din totalul de 145 posturi în organigramă, la sfârşitul anului 2011 erau ocupate doar 108. Situaţia a devenit critică mai ales în unităţile de asistenţă socială. „Am încercat să ne folosim de posibilitatea ocupării prin concurs a posturilor unice şi am solicitat ocuparea a 73 de posturi. Nu a fost aprobat nici unul! Există servicii care nu mai funcţionează normal. De exemplu, la Centrul «Speranţa» pentru copii cu handicap grav, din cele cinci căsuţe existente, una trebuia să fie închisă”, arată şeful Legislativului judeţean.

 

Critici dure

 

În cazul aparatului propriu, Bottesch a transferat funcţionari publici de la alte instituţii subordonate. Astfel, au plecat şapte persoane şi au fost aduse şase, din care trei pe perioadă determinată. Deşi a evitat, până acum, disputele politice, preşedintele CJS avertizează că instituţia riscă să ajungă în incapacitate de funcţionare, din cauză că Guvernul taie sporuri semnificative din lefurile şi aşa mici. „Începând cu martie 2012 drepturile menţionate nu se vor mai putea acorda, ceea ce înseamnă că angajaţii, în primul rând cei tineri, vor fi retribuiţi la un nivel cu totul nesatisfăcător. Consecinţa va fi plecarea într-un număr şi mai mare decât până acum. Rezolvarea nu poate fi decât una la nivel naţional, pe baza voinţei politice a unui guvern şi a unui parlament care cunoaşte realitatea în administraţie”, conchide el.

 

 

Director „cu cântec”

 

De departe, cel mai controversat punct de pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a fost desemnarea Mihaelei Tolciu în fruntea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), deşi aceasta nu este străină de scandalul certificatelor pentru falşii handicapaţi. Presa locală a relatat că Tolciu a avut ca sarcină recentă reevaluarea dosarelor de handicap şi a propus ca toţi angajaţii DGASPC despre care s-a constatat deja că nu au nici un handicap să-şi păstreze totuşi încadrarea. Până la urmă, votul majoritar a fost în favoarea numirii.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*